Sport

Ziua îndrăgostiţilor... de fotbal

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/12_ziua/liga-campionilor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marți se vor juca primele două meciuri din cadrul optimilor de finală ale Ligii Campionilor: Bayer Leverkusen – FC Barcelona şi Olympique Lyon – APOEL Nicosia.</p>

Cea mai importantă competiţie pentru cluburi se reia chiar de Ziua Îndrăgostiţilor.

Cel puţin la prima vedere, se conturează două favorite clare, FC Barcelona şi Olympique Lyon. Catalanii au pierdut puncte importante în campionat şi au ajuns la 10 puncte în urma rivalilor de la Real Madrid, astfel că Liga Campionilor rămâne singurul trofeu important la care mai au şanse practice în acest sezon. Elevii lui Guardiola au câştigat la pas grupa H şi au fost cap de serie la tragerea la sorţi a optimilor, unde au nimerit un adversar destul de facil, Bayer Leverkusen. Nemţii nu se vor putea baza pe veteranul Michael Ballack, cel mai cunoscut fotbalist din lotul lor.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de şase ori în cupele europene. Leverkusen a eliminat Barcelona în sferturile de finală ale Cupei UEFA, în sezonul 1987-88 (0-0 şi 1-0). Catalanii şi au luat însă revanşa în Liga Campionilor, unde au trei victorii şi o înfrângere.

„Antrenorul nu prea are ce să ne zică înainte de acest meci. Cunoaştem jucătorii şi stilul de joc al Barcelonei, sunt cei mai buni şi ştim ce avem de făcut, nu e nevoie de o motivaţie suplimentară“, a declarat Manuel Friedrich, mijlocaşul celor de la Bayer.

De cealaltă parte, Josep Guardiola, antrenorul Barcelonei, a declarat că elevii săi se vor lupta pentru a apăra trofeul cucerit în 2011. „Mergem în Europa să ne apărăm titlul“, a declarat tehnicianul catalan.

Meciul dintre Bayer Leverkusen şi FC Barcelona se va disputa marți, de la ora 21.45 pe BayArena şi va fi transmis în direct de TVR 1. Partida va fi arbitrată de o brigadă scoţiană, condusă de Craig Thomson.   

Lyon, mare favorită

Multipla campioană a Franţei, Olypique Lyon, este favorită la calificare în dubla cu ciprioţii de la APOEL Nicosia. Francezii au ajuns în optimi după o victorie mult comentată, 7-1 în deplasare la Dinamo Zagreb, în urma căreia au întrecut la golaveraj Ajax-ul, în grupa D. Ciprioţii sunt surpriza competiţiei. Ei au câştigat grupa G, deşi porneau cu şansa a patra, fiind mult mai slab cotaţi decât celelalte echipe din grupă: FC Porto, Zenit Sankt Petersburg şi Şahtior Donetk. Francezii, care au ajuns în semifinalele Ligii în 2010, sunt favoriţi şi la casele de pariuri, care oferă pentru victoria lor cote cuprinse între 1.40 şi 1.50, în timp ce pentru un succes al ciprioţilor cea mai mică cotă este 7.

Olympique Lyon – APOEL Nicosia se va disputa marți, de la ora 21.45 pe Stade Gerland şi va fi transmis în direct de Dolce Sport. Partida va fi arbitrată de o brigadă italiană, condusă de Paolo Tagliavento.

Ultimele Stiri
abonare newsletter