Sport

Zi de meci! U-BT Cluj pornește la drum în play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin și va disputa primul meci cu SCM U Craiova

Echipa U-BT Cluj-Napoca pornește la drum în play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Clujenii vor înfrunta, miercuri, echipa SCM U Craiova.

În stânga Leo Meindl, jucătorul celor de la U-BT/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook În stânga Leo Meindl, jucătorul celor de la U-BT/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Echipa U-BT Cluj-Napoca pornește la drum în play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Gruparea condusă de Mihai Silvășan o înfruntă miercuri, 12 aprilie, pe SCM U Craiova, într-un joc programat la ora 19:00. 

 


Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au intrat în play-off de pe poziția secundă în clasament. Formația clujeană a bifat 15 rezultate pozitive și 3 eșecuri în grupa 1-10. Drept urmare, alb-negrii se vor duela cu echipa ce a obținut locul șapte. Doljenii au strâns 7 victorii și 11 înfrângeri.

Campioana României vine după o victorie pe care a obținut-o în ultima etapă, în derby-ul cu CSM CSU Oradea. U-BT s-a impus cu scorul de 94-79, însă rezultatul nu a influențat clasamentul final. Pe de altă parte, Mihai Silvășan a primit vești bune, din moment ce Karel Guzman și-a ispășit etapele de suspendare și va reveni pe teren. În plus, transilvănenii nu întâmpină probleme de efectiv și abordează cu maximă concentrare seria împotriva oltenilor.


CITEȘTE ȘI:
VIDEO. U-BT Cluj va deschide o anchetă disciplinară în cazul lui Guzman. Jucătorul a sărit la bătaie în timpul meciului
Fostul baschetbalist al U-BT Cluj-Napoca Vlad Moldoveanu se retrage: „Cred că mi-am atins potenţialul”

Condusă de Vitaly Stepanovsky, SCM U Craiova a cedat disputa cu CSO Voluntari, scor 87-77. Din punct de vedere statistic, cel mai bun marcator al trupei din Bănie este finlandezul Topias Palmi, care are medii de 13.3 puncte, 2.8 recuperări și 1.6 pase decisive. S-a mai remarcat și fostul nostru fundaș, Giordan Watson, numai că americanul s-a accidentat, fiind înlocuit de Deondre Parks.

În actualul sezon, U-Banca Transilvania a depășit-o pe SCM U Craiova de trei ori la diferențe consistente.  


Referitor la play-off, sezonul 2022/2023 aduce câteva modificări. Drept urmare, primele două serii se vor disputa potrivit formatului cel mai bun din cinci jocuri. Ulterior, finala se va decide în sistemul cel mai bun din șapte partide. Legat de seria cu SCM U Craiova, se cunosc datele tuturor meciurilor:

Meciul I – Miercuri, 12.04.2023 – BTarena – ora 19:00
Meicul II – Vineri, 14.04.2023 - BTarena – ora 19:00
Meciul III – Marți, 18.04.2023 – Sala Polivalentă din Craiova 
Meciul IV* – Joi, 20.04.2023 – Sala Polivalentă din Craiova
Meciul V* – Duminică, 23.04.2023 – BTarena


De notat faptul că nu a fost stabilită ora de începere la meciurile de săptămâna viitoare. Totodată, confruntările IV și V se vor desfășura doar dacă va fi necesar.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT, înfrângere în fața CSO Voluntari. Mihai Silvășan: „Suntem extrem de dezamăgiți de rezultat”

Leo Meindl, baschetbalistul U-BT, despre cum s-a acomodat în România: „Mai întâi, știam de Dracula, apoi v-am descoperit”

abonare newsletter