Sport

Ioan Ovidiu Sabău nu continuă la „U” Cluj

Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani, nu a ajuns la o înțelegere cu U Cluj, care trebuie să-și caute acum antrenor.

Ioan Ovidiu Sabău, dezamăgit după ce a ratat Cupa României. Foto facebook FC Universitatea Cluj Ioan Ovidiu Sabău, dezamăgit după ce a ratat Cupa României. Foto facebook FC Universitatea Cluj

 

 


Apropiații lui Ioan Ovidiu Sabău spun că antrenorul și-ar fi dorit ca echipa să aibă o bază proprie de pregătire, acesta fiind unul dintre motivele separării lui Sabău de U.

 


Neluțu Sabău a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că renunță la funcția de antrenor al Universității Cluj, invocând problemele de sănătate după un campionat lung și obositor.

„Consider că e cel mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea cu U Cluj. Nu renunț la cariera de antrenor. Luăm în calcul să rămân în cadrul clubului, să mă ocup de echipa din Liga 3, unde voi încerca să ajut tinerii pentru prima echipă. Sunt discuții, încă n-am luat nicio decizie pentru că trebuie găsită soluții”, a declara Sabău în cadrul unei conferințe de presă.


Sabău a declarat că această decizie a fost una foarte grea.

„A fost foarte greu pentru că aici ai locala, ai liniște, bugetul asigurat, oamenii din conducere care m-au lăsat să-mi fac meseria cum am vrut și niște jucători minunați de care m-am legat foarte mult și suporterii”, a adăugat Sabău.


În acest moment, Universitatea Cluj se antrenează pe terenurile din Parcul Iuliu Hațieganu alături de grupele de copii și juniori ale clubului. 

Baza sportivă aparține Universității Babeș Bolyai, catalogată drept sponsor al clubului. De asemenea, un alt teren aparține Academiei U-Luceafărul.


În anii precedenți, primarul Emil Boc a dorit să cumpere Baza Sportivă Dan Anca pentru U Cluj, însă negocierile nu s-au concretizat.

U Cluj avea câteva nume pregătite în cazul în care Sabău ar fi refuzat să continue, printre ele Liviu Ciobotariu și Cristiano Bergodi, liberi după plecările de la FC Voluntari, respectiv Sepsi. 

Numai că Ciobotariu e foarte aproape să bată palma în Arabia Saudită, în vreme ce Bergodi e favorit să o preia pe CFR Cluj. În aceste condiții, U Cluj va analiza și alte nume, inclusiv antrenori din străinătate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc crede că Ioan Ovidiu Sabău nu va pleca de la „U” Cluj: „Nu am fost informat despre o asemenea ipoteză”

Ioan Ovidiu Sabău este fericit după ce Universitatea Cluj a scăpat definitiv de retrogradare: „Am o satisfacție că mi-am asumat acest obiectiv greu în momentul în care am preluat echipa”

Ioan Ovidiu Sabău, mulțumit de victoria cu CS Mioveni: „Este greu să joci cu o echipă care e deja retrogradată”

abonare newsletter