Sport

U-BT Cluj va avea un nou antrenor secund. A fost colaborator al singurului antrenor venit în NBA direct din Europa

Srđan Flajs va fi secundul lui Mihai Silvășan în sezonul viitor. Sârbul sosește la U-Banca Transilvania după ce a fost antrenor asistent la echipe importante.

Srđan Flajs va fi secundul lui Mihai Silvășan în sezonul viitor/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Srđan Flajs va fi secundul lui Mihai Silvășan în sezonul viitor/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Srđan Flajs va fi secundul lui Mihai Silvășan în sezonul viitor. Sârbul sosește la U-Banca Transilvania după ce a fost antrenor asistent la echipe importante, precum Steaua Roșie Belgrad, Lietuvos Rytas Vilnius sau Buducnost Podgorica.

 


Născut pe 12 iulie 1975, Flajs este originar din Belgrad. Nu a activat ca baschetbalist profesionist și s-a axat mai degrabă pe antrenorat. Drept urmare, a debutat ca antrenor în 1993 la KK Beovuk 72 Belgrad, unde s-a ocupat de pregătirea juniorilor. Ulterior a făcut pasul spre prima echipă. În 2003 a trecut la KK Atlas Belgrad, iar de-a lungul carierei a mai stat pe banca formațiilor Vojvodina Srbijagas, KK Superfund Belgrad, Mega Leks Belgrad sau Lietkabelis Panevėžys (Lituania). 

Flajs, colaborator al singurului antrenor venit în NBA direct din Europa

Flajs se numără colaboratorii apropiați ai celebrului Aleksandar Džikić, care a fost, multă vreme, singurul antrenor venit în NBA direct din Europa. Acesta a lucrat ca secund la Minnesota Timberwolves, iar marile performanțe le-a bifat în Europa alături de Krka, Partizan Belgrad sau Buducnost. Astfel, ca secund al lui Džikić, Srđan Flajs a cucerit trofeul Ligii Adriatice și Cupa Muntenegrului cu Buducnost. 


În cele din urmă, Džikić a plecat de la Buducnost, dar Flajs a revenit la echipă sub comanda lui Dejan Milojević, câștigând încă o dată Cupa, la care s-a adăugat și Campionatului Muntenegrului. Totodată, noul secund al echipei U-BT are în palmares o Cupă a Serbiei, adjudecată cu Mega Leks. Ultima dată, Srđan Flajs a colaborat cu Buducnost Podgorica.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Revenire în forță. U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup în stagiunea 2023-2024

Emi Cățe și-a prelungit contractul cu U-BT Cluj. Jucătorul și-a lăsat amprenta asupra jocului formației

Nandor Kuti s-a despărțit de U-BT după mai bine de 10 ani petrecuți la Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter