Sport

U-BT continuă lupta pentru un loc fruntaș în EuroCup. Mihai Silvășan: „Va fi un meci foarte greu”

U-Banca Transilvania continuă lupta pentru un loc fruntaș în grupă, iar miercuri, 10 ianuarie 2024, o va întâlni pe Aris Salonic.

U-Banca Transilvania continuă lupta pentru un loc fruntaș în grupă/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-Banca Transilvania continuă lupta pentru un loc fruntaș în grupă/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca începe 2024 în forță și cu primul meci din EuroCup.

 


Echipa pregătită de Mihai Silvășan va întâlni, miercuri, 10 ianuarie, echipa Aris Salonic. Meciul este programat la BTarena cu începere de la ora 19:00.

Trupa lui Mihai Silvășan dispută primul joc european al anului, în compania unei grupări de tradiție din Grecia. Va fi o întâlnire între locurile 3 și 5 în clasamentul grupei B, alb-negrii acumulând 9 victorii și 4 eșecuri.


Ultima dată în EuroCup, U-Banca Transilvania a depășit-o pe Buducnost Podgorica cu scorul de 79-77. Deși muntenegrenii au condus o bună parte din meci, am revenit grație unui parțial de 12-2, astfel că am obținut un rezultat pozitiv.

 CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj încheie 2023 cu o victorie. Echipa este neînvinsă în campionat.

În schimb, Aris Salonic a bifat 6 rezultate pozitive și 7 înfrângeri, fiind la egalitate de puncte cu Dolomiti Energia Trento. Aris are 3 succese la rând în EuroCup, împotriva Slask Wroclaw, Turk Telekom Ankara și Lietkabelis. În campionatul intern, trupa din Salonic a depășit-o ultima dată pe Apollon Patras cu 76-63. Prin cele 17 puncte, Vasileios Toliopoulos a fost cel mai bun marcator al învingătorilor.


În EuroCup, principalul remarcat din punct de vedere statistic este Jonathan Stark. Acesta are medii de 15.5 puncte, 2.5 pase decisive și 1.5 recuperări, în cele două partide jucate pentru Aris, fiind cel mai recent transfer al adversarilor noștri.

În tur, U-Banca Transilvania a repurtat un succes, 61-59. 


Silvășan: „Va fi un meci foarte greu cu o echipă pe val”

„Va fi un meci foarte greu cu o echipă pe val, în formă, atât în EuroCup, cât și în campionatul lor. Au reușit să câștige ultimele trei meciuri europene cu prestații convingătoare. Comparând meciul de mâine cu cel din tur, nu prea au legătură. Au patru jucători noi, unii au revenit după accidentări, iar fundașul Stark a venit la echipă. Caracteristicile lor ca echipă sunt apărarea agresivă, tranziția. Sunt prima echipă din punct de vedere defensiv în EuroCup, ceea ce ne face să ne gândim că trebuie să avem un joc extrem de bun în atac. Evident, acesta e scopul nostru, vrem să începem noul an cu o victorie în EuroCup. Sper să reușim miercuri acest lucru. Va trebui să facem un meci bun și să dăm 100%. Mai sunt 5 meciuri de jucat, toate partidele trebuie tratate ca o finală. Nu vrem să facem calcule, vom vedea cum decurge totul. Noi trebuie să fim 100% concentrați și să dăm totul! Ne dorim să terminăm pe un loc cât mai sus! Ca întotdeauna, aportul publicului este extrem de important. Îi așteptăm pe fani să ne susțină, mai ales în momentele grele. Ne-am gândit și noi la transferuri, dar probabil nu vom face. Nu întâmpinăm probleme medicale, iar lucrurile merg bine. De multe ori, o schimbare e cu două tăișuri. Cred că suntem destul de compleți și nu vrem să stricăm chimia echipei”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj.

Adam Mokoka, jucătorul echipei U-BT, a prefațat, în cadrul unei conferințe de presă, returul cu Aris Salonic.

„Vom întâlni un adversar dificil. Am avut un meci strâns în Grecia, deci mă aștept să fie la fel și acum. Va fi nevoie să folosim toată forța noastră, să fim buni defensiv. Cred că avem un standard ridicat în sânul echipei. Jucăm agresiv, mă bucur să fiu aici și sunt entuziasmat că mai am multe lucruri de învățat”, a declarat jucătorul de baschet.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca a învins dramatic la Podgorica, la baschet masculin în EuroCup

U-BT Cluj joacă pentru ultima dată pe plan internațional în anul 2023. Silvășan: „Am venit să câștigăm”

abonare newsletter