Sport

U-Banca Transilvania, derby „de tradiție” la Sibiu

U-BT Cluj-Napoca o va întâlni duminică pe BC CSU Sibiu, în deplasare, într-un meci din etapa cu numărul 26.

U-BT Cluj-Napoca o va întâlni duminică pe BC CSU Sibiu, în deplasare, într-un meci din etapa cu numărul 26. FOTO: U-BT Cluj-Napoca/ Facebook U-BT Cluj-Napoca o va întâlni duminică pe BC CSU Sibiu, în deplasare, într-un meci din etapa cu numărul 26. FOTO: U-BT Cluj-Napoca/ Facebook

 

 


Baschetbaliștii U-BT Cluj-Napoca au plecat sâmbătă spre Sibiu, acolo unde vor juca un meci atractiv al etapei cu numărul 26. U-Banca Transilvania o întâlnește duminică pe BC CSU Sibiu, într-o partidă ce se va disputa de la ora 19:15.

 


Formația antrenată de Mihai Silvășan e singura neînvinsă în actualul sezon al Ligii Naționale. Richard și compania au un bilanț de 15 succese în grupa 1-10, acumulând 30 de puncte. De partea cealaltă, vulturii sibieni sunt pe locul 4, bifând 7 rezultate pozitive și 8 înfrângeri, cu un total de 22 de puncte.

În etapa precedentă, U-Banca Transilvania a învins-o miercuri pe FC Argeș Pitești cu scorul de 78-63. Confruntarea a fost una echilibrată, întrucât argeșenii au oferit o evoluție solidă, în special în prima parte. Tabela a indicat inclusiv 14 puncte avantaj pentru piteșteni, însă „studenții” au putut întoarce soarta meciului, mai ales în ultimul sfert. Cu alte cuvinte, alb-negrii au totalizat 30 de puncte în sfertul 4, iar defensiva a funcționat ca la carte, întrucât adversarii au marcat numai 4 puncte. Bryce Jones a fost cel mai bun marcator al U-BT Cluj-Napoca, prin cele 18 puncte. 


BC CSU Sibiu a învins-o pe Corona Brașov

Sibiul evoluează tot pe teren propriu, după ce a primit miercuri vizita Coronei Brașov. Trupa de pe Cibin s-a impus cu scorul de 93-85, iar Rareș Uță a contribuit din plin la succesul colegilor prin cele 22 de puncte și 8 recuperări. La rândul său, Moneya Pratt a izbutit 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. 

Întâlnirea dintre BC CSU Sibiu și U-Banca Transilvania are o însemnătate aparte pentru ambele tabere. Chiar dacă cele două formații nu s-au mai luptat direct pentru pozițiile fruntașe, rivalitatea dintre Sibiu și Cluj există de peste două decenii. Drept dovadă, toate biletele din Sala Transilvania s-au epuizat, garantând o atmosferă electrizantă.


Partida de duminică seara a fost condusă de o brigadă alcătuită din Laurențiu Grigoraș, Mate Stretea și Mihai Dumitrașcu. 

„Este un meci într-o sală grea”

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania, a declarat, înaintea începerii meciului: „Este un meci într-o sală grea, toată lumea știe cum e Sala Transilvania din Sibiu. Evident că noi venim aici să câștigăm. Vrem să ne consolidăm prima poziție și să rămânem neînvinși. Luăm fiecare antrenament și fiecare meci pe rând, încercăm să rămânem concentrați pentru a evolua bine în ultimele jocuri din sezonul regulat. Probleme de sănătate nu există, urmând ca mâine să decid ce jucător străin va rămâne în afara lotului”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mihai Silvășan, antrenorul de U-BT Cluj-Napoca: „E de datoria noastră să fim un etalon pentru baschetul românesc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter