Sport

O legendă a tenisului mondial a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: „Este o jucătoare de top”

O legendă a tenisului mondial a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep, care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019.

O legendă a tenisului mondial a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep. Sursă foto: Facebook/WTA O legendă a tenisului mondial a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep. Sursă foto: Facebook/WTA

 

 


Fostul mare jucător de tenis, Boris Becker, a declarat că  Simona Halep este o campioană şi trebuie să îşi încheie cariera pe teren.

„Mă bucur că Simona a revenit, că a ieşit cu bine din această întâmplare, că poate juca tenis din nou. Cred că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. Mi-a plăcut să o văd la Miami şi cred că o vom vedea şi la Madrid. Este o jucătoare de top şi este normal să îşi încheie cariera pe terenul de tenis. Şi mă bucur că ea îşi doreşte să facă asta", a declarat legenda tenisului mondial, potrivit Agerpres.ro. 


CITEȘTE ȘI: 

Simona Halep a revenit în clasamentul WTA, după 7 luni. Ce loc ocupă fostul lider mondial?

Totodată, Boris Becker a mai precizat că este nevoie de timp pentru ca Simona să-și revină la forma de dinainte. 

„Îi doresc toate cele bune. Sigur că acum le avem pe Sabalenka, pe Iga Swiatek, pe Coco Gauff şi alte jucătoare tinere de valoare, însă Simona este o campioană. În acelaşi timp trebuie să îi dăm timp pentru a reveni la forma de dinainte”, a mai spus Boris Becker. 


Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). 

TAS a decis pe 5 martie, în unanimitate, că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022 (data de la care a fost suspendată provizoriu), perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep a primit wild-card la turneul de la Madrid: „A fost întotdeauna un turneu special pentru mine”

Ultimele Stiri
abonare newsletter