Sport

România, creditată cu 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris

Delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie-11 august, este creditată cu câștigarea a zece medalii.

România, creditată cu 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursă foto: Pixabay.com România, creditată cu 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Delegaţia României la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie-11 august, este creditată cu câştigarea a zece medalii, dintre care două de aur, trei de argint și cinci de bronz. 

Acest bilanţ ar fi cel mai bun al României de la ultimele cinci ediţii ale JO de vară, după ce la Beijing 2008 tricolorii au obţinut nouă medalii (4-1-4), la Londra 2012 au luat şapte (2-4-1), la Rio 2016 au cucerit patru (1-1-2), iar la Tokyo 2020 tot patru (1-3-0), scrie Agerpres.ro.


CITEȘTE ȘI: 

Întăriri militare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Franța, în alertă maximă în faţa ameninţării cu atentate.

La Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, România a câștigat 19 medalii, dintre care 8 de aur, 5 de argint și 6 de bronz. 


80 de sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte şi haltere. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep vrea la Jocurile Olimpice de la Paris: „Mi-aş dori tare mult să pot să mă calific”

abonare newsletter