Sport

Sensei Dorin Marchiș, clujeanul desemnat primul român cu titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Clujeanul Dorin Marchiș este primul român care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia.

Sensei Dorin Marchiș, clujeanul desemnat primul român cu titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia/Foto: Fundaţia Română de Aikido Aikikai Sensei Dorin Marchiș, clujeanul desemnat primul român cu titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia/Foto: Fundaţia Română de Aikido Aikikai

 

 


Președintele Fundației Române de Aikido Aikikai, Dorin Marchiș, a primit titlul de SHIHAN.

 


În Tokyo, Japonia, diploma de atestare a calității de shihan (maestru de arte marțiale) i-a fost înmânată de Doshu Moriteru Ueshiba (liderul Aikido Aikikai), în biroul său din Hombu dojo (sediul mondial Aikido Aikikai).

Sensei Dorin Marchiș, clujeanul desemnat primul român cu titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia/Foto: Fundaţia Română de Aikido Aikikai

Dorin Marchiș este primul român care primește acest titlu oferit direct de Aikikai Hombu Dojo, centrul mondial oficial Aikido Aikikai. 


„Este o onoare să primesc această recunoaștere direct de la Doshu. Hombu dojo este pentru mine și pentru organizația noastră un reper după care ne ghidăm pe calea artei marțiale a armoniei, Aikido”, a declarat Dorin Marchiş, preşedintele Fundaţiei Române de Aikido Aikikai. 

Sensei Dorin Marchiș, clujeanul desemnat primul român cu titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia/Foto: Fundaţia Română de Aikido Aikikai

Titlul de Shihan reflectă o experiență vastă în arta marțială aferentă și dedicare pentru susținerea și dezvoltarea artei marțiale a păcii sau a căii armoniei, așa cum mai este denumit Aikido.


Dorin Marchiș are gradul de 6 dan. Este președintele organizației naționale Fundația Română de Aikido Aikikai și instructor de Aikido în numeroase seminarii de Aikido din țară și de peste graniță (Japonia, Elveția, Bulgaria, Ucraina, Germania, Moldova, Anglia).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujeanul Dorin Marchiș, ales Secretar General în Federația Internațională de Aikido

Ultimele Stiri
abonare newsletter