Sport

U-BT Cluj, o singură victorie pentru a ajunge în finala campionatului. Mihai Silvășan: „Sper să terminăm seria în trei meciuri”

Formația lui Mihai Silvășan mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în ultimul act al campionatului.

Formația lui Mihai Silvășan mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în ultimul act al campionatului/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Formația lui Mihai Silvășan mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în ultimul act al campionatului/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Se mută seria din semifinală care opune formațiile U-Banca Transilvania și FC Argeș Pitești. Meciul trei este programat marți, 30 aprilie 2024, cu începere de la ora 19:00.

 


Formația lui Mihai Silvășan mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în ultimul act al campionatului. Ardelenii conduc seria cu 2-0, după ce s-au impus într-o manieră autoritară pe teren propriu. Mai exact, U-Banca Transilvania a câștigat primul joc cu scorul de 91-71.

Clujenii au condus pe tabela de marcaj din primul minut, iar Richard și compania au pus umărul la un parțial de 11-0 pe parcursul jocului. Astfel, și-au păstrat la o diferență confortabilă pe tot parcursul întâlnirii. Bryce Jones a izbutit 19 puncte și 5 pase decisive, în timp ce Mihai Măciucă a adăugat alte 16 puncte.


În al doilea meci clujenii au oferit o prestație și mai bună, dovadă fiind cele 50 de puncte marcate în prima repriză. U-Banca Transilvania a dominat lupta la recuperare și a strălucit pe faza ofensivă, acolo unde au realizat un run de 16-0. La final, tabela a indicat 101-74 în favoarea echipei U-BT. Prin cele 20 de puncte, dintre care 18 venite de la mare distanță, Jarell Eddie a fost cel mai bun marcator al clujenilor.

Așadar, U-Banca Transilvania merge la Pitești, acolo unde a pierdut ultima oară pe 26 aprilie 2021. Din acel moment, clujenii au obținut 11 victorii la rând în fața argeșenilor.


„Ne dorim foarte mult să continuăm evoluția bună din meciurile de acasă, în special din partida a doua. Trebuie să fim pregătiți pentru o echipă care nu va ceda ușor. Își vor dori cu siguranță să câștige un meci în fața suporterilor. Trebuie să avem intensitatea și dorința de a câștiga la un nivel înalt. Sper să terminăm seria în trei meciuri. Referitor la lot, Karel Guzman nu este 100% refăcut, vom vedea dacă va putea juca”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei de baschet U-BT Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atmosferă incendiară pe BTarena! U-BT a câștigat primul meci din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Juniorii de la Academia U-BT, campioni naționali. Antrenorul echipei: „Important este că am câștigat”

abonare newsletter