Sport

Sportivii clujeni cu dizabilități au obținut 8 medalii la Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024

Sportivii clujeni cu dizabilități au obținut 8 medalii la Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024.

Sportivii clujeni cu dizabilități au obținut 8 medalii la Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024. Sursă foto: Facebook/ Consiliul Județean Cluj Sportivii clujeni cu dizabilități au obținut 8 medalii la Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024. Sursă foto: Facebook/ Consiliul Județean Cluj

 

 


Patru sportivi clujeni cu dizabilități au obținut 8 medalii, din care trei de aur, una de argint și patru de bronz, la Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024, care au avut loc între 17-19 mai la Oradea.

Competițiile au fost marcate de vizite medicale, astfel încât fiecare concurent a beneficiat de consultații oftalmologice și ORL gratuite, măsurători și evaluări fizice personalizate. 


Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024, ediția a XVII-a, au reunit peste 350 de sportivi proveniți din cadrul a 75 de fundații, asociații neguvernamentale, școli de masă și școli speciale din 31 de județe și din Republica Moldova

CITEȘTE ȘI:
Cât de pregătiți suntem să-i acceptăm pe cei cu Sindromul Down? O zi văzută prin ochii celor care îi ajută. REPORTAJ VIDEO

De asemenea, au fost prezenți peste 170 de antrenori și membri de familie, 250 de voluntari, personal medical și personal organizatoric.


„Vreau să câștig. Dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!” este deviza sportivilor care au evoluat în cadrul Special Olympics 2024 și prin intermediul căreia au încercat să creeze o lume mai bună, prin acceptarea și incluziunea lor în societate. Sub acest stindard au evoluat și beneficiarii DGASPC Cluj, care au urmărit să-și depășească limitele, informează Consiliul Județean (CJ) Cluj. 

Rezultatele obținute de beneficiarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj în cadrul Jocurilor Naționale Special Olympics România 2024:


 


Borza Viorica- încadrată în grad de handicap accentuat

  • atletism 50 m - locul I 
  • săritură în lungime de pe loc - locul  I

Gabor Mîndra- încadrată în grad de handicap accentuat


  •  atletism 50 m - locul III
  • săritură în lungime de pe loc - locul III

    Martonoș Gheorghe- încadrat în grad de handicap accentuat
  • atletism 50 m - locul III 
  • săritură în lungime de pe loc - locul  I

Ciurar Lenuța-  încadrată în grad de handicap accentuat

  • atletism 50 m - Locul III
  • săritură în lungime de pe loc - locul  II 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean Cluj construiește la Sălicea patru locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități

abonare newsletter