Sport

Patru ecuații, o singură necunoscută

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/03/08 3 liga camp.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Marți și miercuri vom afla echipele calificate în semifinalele Ligii Campionilor. Cel mai interesant duel este cel dintre Barcelona și AC Milan. Bayern, Chelsea și Real Madrid sunt ca și calificate.</p>

Campiona Europei trebuie să treacă de AC Milan dacă vrea să-și păstreze trofeul.

De departe cel mai echilibrat duel din sferturile de finală ale Ligii Campionilor este cel dintre AC Milan și Barcelona, două dintre cele mai titrare cluburi rămase în competiție. În meciul tur, disputat săptămâna trecută pe San Siro, cele două echipe s-au anihilat reciproc, rezultând un 0-0, fără prea multe ocazii pentru nici una din cele două echipe. Catalanii pornesc favoriți în această seară, însă nu vor avea o misiune ușoară, întrucât Milanul le-a dat mari bătăi de cap și în meciurile din grupă. Italienii s-au închis bine în meciul tur și nu le-au lăsat prea multea spații spaniolilor, însă în această seară vor avea de înfruntat și presiunea pusă de cei 90.000 de catalani din tribună. De la Milan vor lipsi Van Bommel și Thiago Silva.

FC Barcelona – AC Milan se va disputa marți, de la ora 21.45 pe stadionul Nou Camp și va fi transmis în România de TVR 1. Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitrii din Olanda, condusă de  centralul Björn Kuipers.

Bayern va primi în această seară vizita celor de la Olympique Marseille. Nemții sunt ca și calificați, după ce au învins în tur cu 2-0. Mario Gomez a deschis scorul pentru bavarezi, după o gafă a portarului brazilian Elton Andrade, în ultimele minute ale primei reprize, iar Robben a dublat avantajul oaspeților în minutul 69, semnând practic eliminarea din competiție a marseillezilor. Astfel, elevii lui Jupp Heynckess nu vor avea o misiune foarte dificilă marți seară.

Bayern – Marseille se va disputa în această seară, de la ora 21.45 pe Allianz Arena din Munchen și va fi transmis în direct de DolceSport.

Meciurile de miercuri

Chelsea este și ea favorită în fața Benficăi, pe care a învins-o chiar la Lisabona cu 1-0. Victoria echipei lui Di Matteo este mai clară decât o arată scorul, iar dacă ceva neprevăzut nu se va întâmpla miercuri seară pe Stamford Bridge, vicecampioana Angliei va juca în semifinalele Ligii.

Real Madrid este cea mai sigură de calificarea în semifinale. Elevii lui Jose Mourinho au avut încă de la început cea mai ușoară misiune, când sorții le-au trimis-o în cale pe APOEL Nicosia, campioana Ciprului. Spaniolii au câștigat meciul tur, jucat în deplasare, cu 3-0, astfel că nu se mai pune problema calificării.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter