Sport

Duel „european“ pentru „U“ Jolidon

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/05/joli-otelul.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Vicecampioanele de la „U“ Jolidon vor primi astăzi vizita formației Oțelul Galați. Meciul este o restanță din etapa a 14.</p>

Elevele lui Gheorghe Covaciu vor avea un adversar dificil în meciul de joi.

Cele două echipe s-au întâlnit în prima etapă a sezonului la Galați, Oțelul reușind atunci să se impună cu 29-24. Clujencele vor încerca să-și ia revanșa, întrucât o victorie le-ar propulsa până pe locul 2, ocupat în prezent de HC Zalău. Înaintea confruntării din această seară, „U“ Jolidon ocuă locul patru în clasamentul Ligii Naționale, cu 27 de puncte, iar Oțelul locul 5, cu 23 p.

Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al „studentelor“, a declarat că partida cu Oțelul va fi una disputată, între două formații ce vor participa în cupele europene. „Este un meci între vecine de clasament, locurile patru și cinci, care se anunţă a fi disputat. După cum se prezintă campionatul, ambele formaţii vor merge în cupele europene în sezonul viitor. Ne aşteptăm la un meci dificil, echipa din Galaţi are în componenţă jucătoare experimentate şi suntem conştienţi că nu va fi uşor să le învingem“, a declarat directorul sportiv Cosmin Sălăjan.

Gheorghe Covaciu nu se va putea baza pe Adriana Stoian, Raluca Mihai și Viorica Șuba, care au probleme medicale și nici pe Irina Ivan și Ștefania Florea, convocate la echipa națională de tineret.

 


Cioarec: „Clujul are prima șansă“

De cealaltă parte, gălățencele sunt conștiente că pornesc cu șansa a doua, dar își doresc să aibă o evoluție cât mai bună.

„Noi venim după o pauză de o lună, dar suntem bine pregătite şi ne dorim să facem un joc bun. Clujul are prima şansă, fără îndoială dar vrem să le dăm o replică pe măsură şi, de ce nu să încercăm să ne întoarcem la Galaţi cu un rezultat pozitiv. Avem o perioadă încărcată, cu şase jocuri în 24 de zile, sper să fim sănătoase şi să o scoatem cu bine la capăt. În ciuda tuturor problemelor, vrem să ne menţinem pe locul cinci ca să jucăm din nou într-o cupă europeană”, a declarat gălățeancă Cătălina Cioarec, conform handbalvolei.ro.

Din lotul gălăţean, internaţionala Nicoleta Tudor acuză unele probleme medicale, dar cel mai probabil va juca.

Meciul dintre „U“ Jolidon Cluj și Oțelul Galați se va disputat astăzi, de la ora 18 la Sala Sporturilor „Horia Demian“ și va fi transmis în direct de DigiSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter