Sport

Emma Răducanu, calificare în optimi la Wimbledon după o victorie uriașă în fața unei favorite

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe grecoaica Maria Sakkari, favorita numărul 9, la All England Club.

Emma Răducanu, calificare în optimi la Wimbledon după o victorie uriașă în fața unei favorite| Foto: Emma Raducanu - Facebook Emma Răducanu, calificare în optimi la Wimbledon după o victorie uriașă în fața unei favorite| Foto: Emma Raducanu - Facebook

 

 


Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe grecoaica Maria Sakkari, favorita numărul 9, la All England Club.

 


Răducanu, campioană la US Open în 2021, participă la actuala ediţie a Grand Slam-ului londonez în baza unui wild card oferit de organizatori, după ce a coborât foarte mult în clasamentul WTA la capătul unui sezon 2023 în care a jucat foarte puţin, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat (intervenţii chirurgicale la ambele încheieturi şi la o gleznă).

Jucătoarea al cărei tată este român se afla pe locul 135 mondial înaintea turneului de la Wimbledon, însă calificarea în optimi îi asigură un salt de peste 40 locuri în ierarhia feminină, urmând să revină astfel în Top 100 WTA după încheierea acestei competiţii.


Fostă numărul 10 mondial, Emma Răducanu atinge a doua săptămână la Wimbledon pentru prima oară în ultimii trei ani. Ea o va înfrunta în optimi pe neozeelandeza Lulu Sun, venită din calificări, care a dispus tot în două seturi, ambele câştigate la tiebreak, 7-6 (7/4), 7-6 (8/6), de chinezoaica Zhu Lin.

Rezultate - turul 3:
Paula Badosa (Spania) - Daria Kasatkina (Rusia/N.14) 7-6 (8/6), 4-6, 6-4
Donna Vekic (Croaţia) - Daiana Iastremska (Ucraina/N.28) 7-6 (7/4), 6-7 (3/7), 6-1
Jasmine Paolini (Italia/N.7) - Bianca Andreescu (Canada) 7-6 (7/4), 6-1
Madison Keys (SUA/N.12) - Marta Kostiuk (Ucraina/N.18) 6-4, 6-3
Emma Navarro (SUA/N.19) - Diana Şnaider (Rusia) 2-6, 6-3, 6-4
Coco Gauff (SUA/N.2) - Sonay Kartal (Marea Britanie) 6-4, 6-0
Lulu Sun (Noua Zeelandă) - Zhu Lin (China) 7-6 (7/4), 7-6 (8/6)
Emma Răducanu (Marea Britanie) - Maria Sakkari (Grecia/N.9) 6-2, 6-3


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emma Răducanu, eliminată în primul tur la Madrid

Emma Răducanu își caută al cincilea antrenor în ultimele 16 luni. Rusul Dmitri Tursunov a plecat să lucreze cu altă jucătoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter