Sport

Hagi ar putea fi noul antrenor al naționalei de fotbal a României. Mihai Stoichiță (FRF): „Poate fi o garanție a reușitei”.

Gheorghe Hagi, antrenorul echipei „Farul” Constanța, este prima opțiune pentru postul de selecționer al echipei naționale a României.

Gheorghe Hagi, prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României|Foto: Farul Constanța Facebook.com Gheorghe Hagi, prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României|Foto: Farul Constanța Facebook.com

 

 


Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a fost desemnat, miercuri, prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României de către Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal.

CITEȘTE ȘI: 
Edi Iordănescu a părăsit echipa națională de fotbal: „Va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor”

Decizia vine după ce Edi Iordănescu a părăsit echipa națională de fotbal.


Hagi, la națională

Preşedintele Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiţă, a declarat că în perioada următoare conducerea FRF va demara negocierile cu Gheorghe Hagi.

„A fost o şedinţă a Comisiei Tehnice, procedura este aceeaşi din totdeauna cu opţiunile celor care fac parte din Comisia Tehnică. Iar opţiunea numărul 1 este Gică Hagi. Sunt şi alţi antrenori, foşti selecţioneri, antrenori tineri, dar şi experimentaţi, dar nu pot să dau numele acum pentru că n-am contabilizat. V-am spus prima opţiune şi probabil că discuţiile aşa vor începe, cu prima opţiune. (…). Dar eu sper ca Gică Hagi să accepte, pentru că prea mult a amânat. Eu cred că el poate fi şi o garanţie a reuşitei”, a declarat Stoichiță. 


Dacă reprezentanții Federației Române de Fotbal vor întâmpina un refuz, atunci negocierile vor continua cu următorul antrenor de pe listă. De altfel, și în trecut Hagi a fost ofertat de reprezentanții FRF. 

„Momentul lui Hagi a fost mereu, pentru că el mereu a fost ofertat, nu ne ascundem. De 6-7 ani de când am venit eu la federaţie au fost aceste discuţii cu Gică”, a expplicat Mihai Stoichiţă.


Lista scurtă a potențialilor selecționeri 

Printre posibilii selecționeri de pe lista scurtă se află câteva nume grele ale fotbalului românesc.

„Şi Mircea Lucescu este pe listă, sigur, este o opţiune. Nu îi menţionez şi pe ceilalţi, pentru că în general sunt nume pe care le cunoaşteţi şi care sunt vehiculate în fiecare zi. Şi e normal să fie aşa pentru că sunt vârfurile antrenoratului din România. Sunt antrenori care sunt şi sub contract, nu numai liberi. Este şi Mirel Rădoi, şi Adi Mutu, şi Chivu, şi Boloni”, a mai adăugat Stoichiţă.


CITEȘTE ȘI: 
Mesajul selecţionerului Edi Iordănescu, după înfrângerea României la EURO 24. „Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt”.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul oficial, încheierea colaborării cu selecţionerul Edward Iordănescu, după ce prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni nu a mai fost posibilă, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

În mandatul lui Edward Iordănescu, echipa naţională a înregistrat, în 28 de partide, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate şi 8 înfrângeri.

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării cu Iordănescu, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă, şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La turneul final al EURO 2024, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. În primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Edward Iordănescu, încântat după România – Ucraina: „Le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei”

abonare newsletter