Sport

Sasu Salin, căpitanul naționalei Finlandei, va juca la U-BT Cluj

U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer important. Sasu Salin, căpitanul naționalei Finlandei, va juca la echipă.

Sasu Salin, căpitanul naționalei Finlandei, va juca la U-BT Cluj | Foto: u-bt.basketball.ro Sasu Salin, căpitanul naționalei Finlandei, va juca la U-BT Cluj | Foto: u-bt.basketball.ro

 

 


U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer important. 

 


Este vorba despre Sasu Salin, unul dintre cei mai importanți baschetbaliști finlandezi din istorie și căpitan al acestei naționale.

Sasu Salin a semnat cu U-BT Cluj

Fundașul de 33 de ani a semnat un contract cu U-BT Cluj și sosește din cel mai puternic campionat al Europei. 


În ultimii 9 ani, Salin a evoluat doar în Spania, iar din 2019 și până la finalul sezonului trecut a îmbrăcat maioul celor de la Lenovo Tenerife.

Despre Sasu Salin

Născut pe 11 iunie 1991, Salin este originar din capitala Helsinki. Și-a început cariera profesionistă la Espoon Honka, apoi a trecut la Olimpija Ljubljana, formație care participa în 2010 în Euroligă. De asemenea, ca baschetbalist al slovenilor, Sasu a jucat și în EuroCup. Alături de Olimpija, nordicul a câștigat de trei ori Cupa Soveniei.


În CV-ul fundașului de 1.90 metri se mai regăsesc formațiile Gran Canaria și Unicaja Malaga, astfel că în decembrie 2023 a bifat meciul cu numărul 300 în Liga Endesa. În plus, ca jucător al celor de la Gran Canaria, Salin a cucerit în 2016 SuperCupa Spaniei. Pe de altă parte, performanțe notabile a izbutit la Tenerife, unde a pus mâna în 2020 pe trofeul FIBA Intercontinental Cup, iar în 2022 a triumfat în Basketball Champions League.

CITEŞTE ŞI
U-BT Cluj continuă în EuroCup pentru al treilea sezon consecutiv

Referitor la Basketball Champions League, Salin a impresionat inclusiv în sezonul precedent, când a înscris nu mai puțin de 7 coșuri de trei puncte din 7 aruncări în sfertul secund al confruntării cu Cholet. El a încheiat sezonul european cu medii de 6.9 puncte, 1.5 recuperări și 1.1 pase decisive. Totodată, Salin a bifat 30 de apariții în ediția precedentă a Ligii Endesa.


Cariera lui Sasu este strâns legată de naționala Finlandei. Drept dovadă, fundașul nu a ratat nicio competiție majoră din 2011 și până în prezent, reprezentându-și țara la 5 ediții de EuroBasket și 2 Cupe Mondiale.

La începutul verii, Salin a luat parte cu Finlanda la calificările pentru Jocurile Olimpice și a învins-o de unul singur pe Noua Zeelandă, printr-un buzzer-beater de senzație. Acel meci s-a disputat înaintea turneului de la Valencia, unde Finlanda a dat peste Spania, Polonia și Bahamas.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Revenire spectaculoasă! Tudor Șomăcescu, primul transfer al verii făcut de U-BT Cluj.

CA-LI-FI-CA-RE! U-BT este în sferturile de finală în Basketball Champions League

abonare newsletter