Sport

Trei dintre juniorii de la Academia U-BT fac pasul spre echipa de seniori

U-BT Cluj-Napoca își completeaza lotul pentru sezonul viitor cu trei dintre cei mai de perspectivă juniori ai academiei. Este vorba despre Andrei Cepoi, Darius Miron și Tudor Tancău.

U-Banca Transilvania își completeaza lotul pentru sezonul viitor cu trei dintre cei mai de perspectivă juniori ai academiei | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-Banca Transilvania își completeaza lotul pentru sezonul viitor cu trei dintre cei mai de perspectivă juniori ai academiei | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania își completeaza lotul pentru sezonul viitor cu trei dintre cei mai de perspectivă juniori ai academiei. Este vorba despre Andrei Cepoi, Darius Miron și Tudor Tancău.

 


Andrei a început baschetul cu antrenorul Sergiu Popa și va împlini 16 ani pe data de 9 octombrie. Cepoi măsoară 1.86 metri și joacă pe postul de fundaș, fiind component al naționalei României care a promovat în Divizia A la categoria U16. Pe plan național, sportivul a fost ales în echipa ideală a turneelor finale U14, U15 și U16. Andrei a fost selecționat în 2022 la Junior NBA Camp, care a avut loc la Roma. 

Originar din Cluj-Napoca, Darius Miron s-a născut pe 5 februarie 2009 şi a ajuns la Academia U-BT când avea 9 ani. Darius măsoară 1.93 metri şi evoluează pe poziția de fundaș. El s-a regăsit în echipa ideală a turneelor finale de la categoriile U13, U14 şi U15. Până acum la categoriile de juniori, Miron are o medalie de argint şi una de bronz, fiind desemnat Team MVP în cadrul EYBL. În aceeași competiție europeană, Darius a fost numit de două ori în echipa ideală.


În schimb, Tudor Tancău este originar din Bacău. Acolo a și început baschetul, apoi și-a continuat cariera la Academia U-BT. Măsoară 2.06 metri, joacă pe postul de pivot și s-a născut în prima zi a anului 2009. Tudor a ieșit vicecampion național la U15, iar la acel turneu final a fost desemnat cel mai bun recuperator. În plus, s-a regăsit în echipa ideală a competiției. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj va juca mai multe amicale înaintea noului sezon. Unde vor avea loc partidele?

Continuă schimbările la U-BT Cluj. După 4 ani în „alb și negru”, David Lăpuște va evolua la o echipă din Timișoara.

abonare newsletter