Sport

Cătălin Chirilă, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de caiac-canoe de la Samarkand

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri, duminică, la Campionatele Mondiale de caiac-canoe pentru probe neolimpice de la Samarkand.

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri | Foto: Cătălin Maxim Chirilă - Facebook (Forograf: Cristian Nistor) Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri | Foto: Cătălin Maxim Chirilă - Facebook (Forograf: Cristian Nistor)

 

 


Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri, duminică, la Campionatele Mondiale de caiac-canoe pentru probe neolimpice de la Samarkand (Uzbekistan).

 


Chirilă a fost cronometrat cu timpul de 01 min 48 sec 456/1000, fiind devansat de moldoveanul Serghei Tarnovschi (01:47.312) şi de cehul Martin Fuksa (01:48.405).

Canoistul stelist mai are în palmares la Mondiale o medalie de aur (C1-1.000 m) şi una de argint (C1-500 m) la Mondialele din 2022, de la Dartmouth (Canada).


Cătălin Chirilă va mai evolua duminică într-o finală, la canoe simplu pe 200 de metri (ora 12:22). La Mondialele din 2023 de la Duisburg, România a cucerit două medalii prin Cătălin Chirilă, aur la canoe simplu 500 m şi argint la canoe simplu pe 1.000 m, precum şi una de bronz la canoe dublu pe 1.000 m prin Nuţă şi Sprîncean.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România a câştigat o medalie de argint şi două de bronz la Campionatele Europene de kaiac-canoe

Sportivii care și-au tatuat inelele olimpice ar putea fi descalificați de la Jocurile Paralimpice! Vezi care este motivul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter