Sport

Jocurile Paralimpice Paris 2024. Judokanul clujean Alex Bologa a cucerit medalia de aur.

Sportivul clujean Alex Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Jocurile Paralimpice Paris 2024. Judokanul clujean Alex Bologa a cucerit medalia de aur. | Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român - Facebook Jocurile Paralimpice Paris 2024. Judokanul clujean Alex Bologa a cucerit medalia de aur. | Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român - Facebook

 

 


Sportivul român Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), vineri, 6 septembrie, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce l-a învins în finală pe kazahul Iergali Şamei, prin ippon.

 


Alex Bologa a intrat direct în sferturile de finală ale categoriei, învingându-l pe uzbecul Şohruh Mamedov (ippon), iar în semifinale a câştigat prin waza ari în faţa brazilianului Harlley Damiao Pereira Arruda.

CITEŞTE ŞI
Jocurile Paralimpice Paris 2024. Judokanul clujean Alex Bologa este în finala olimpică la para judo!

Pentru Alex Bologa (28 ani) aceasta este a treia medalie la Jocurile Paralimpice, după cele două de bronz obţinute în 2016, la Rio (cat. 60 kg), şi în 2021 la Tokyo (cat. 60 kg).


Sportiv antrenat de Gergely Tamas, Alex Bologa are patru titluri europene consecutive, fiind campion european şi mondial en titre.

CITEŞTE ŞI
Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu aur la primul Grand Prix de judo 2024. S-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Pe lângă aurul cucerit de Alex Bologa, România mai are asigurată o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris, Camelia Ciripan urmând să evolueze sâmbătă în semifinale la para tenis de masă, la simplu feminin, contra ucrainencei Marina Litovcenko.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu AUR la Jocurile Mondiale pentru nevăzători

CFR Cluj și Alexandru Bologa, premiați la Gala „Sportivul Anului 2022”

Ultimele Stiri
abonare newsletter