Sport

Daniel Bîrligea nu are voie să joace în meciul CFR Cluj-FCSB: „Vreau ca FCSB să bată”

Daniel Bîrligea nu va juca în meciul dintre CFR Cluj și FCSB.

Daniel Bîrligea nu are voie să joace în meciul CFR Cluj-FCSB | Foto:  Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook Daniel Bîrligea nu are voie să joace în meciul CFR Cluj-FCSB | Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook

 

 


Pentru FCSB urmează meciul contra celor de la CFR Cluj, de duminică, 15 septembrie, iar Daniel Bîrligea nu poate evolua împotriva fostei sale echipe din cauza unei clauze stipulate din contract. 

 


Cu doar două zile înainte de derby-ul din Gruia, atacantul a vorbit despre faptul că debutul său la campioana României a fost amânat. 

CITEȘTE ȘI:
Daniel Bîrligea își ia „adio” de la CFR Cluj. „Îți mulțumim, Daniel, pentru munca depusă”.

„Nu pot să fac nimic în partidele directe dintre CFR Cluj și FCSB, pentru că există acea clauză. Îmi doresc foarte mult ca actuala mea echipă să se întoarcă de la Cluj cu toate cele trei puncte.
O să mă uit la meci și o să am emoții, pentru că nu are cum să fie altfel fiind recent transferul. Vreau ca FCSB să bată și o să le țin pumnii colegilor mei din fața televizorului.
Cred că nu voi merge la Cluj, stau acasă la București pentru că tocmai mi-am rezolvat și cu locuința, și o să mă pregătesc pentru debutul oficial la FCSB în partida cu Petrolul din etapa viitoare”, a spus Bîrligea, potrivit Fanatik.


Venit la CFR Cluj în ianuarie 2022, Bîrligea a bifat 101 partide în tricoul alb vișiniu și a reușit să marcheze 29 de goluri, câștigând, alături de echipa noastră, titlul de Campion la finalul sezonului 2021/2022. 

Bîrligea a marcat primul său gol pentru alb-vișinii pe 1 mai 2022, într-o victorie de ligă cu 1-0 împotriva echipei Farul Constanța. Două săptămâni mai târziu, a început într-o victorie cu 2-1 acasă în fața Universității Craiova, meci la finalul căruia clubul său a fost încoronat campion național cu o etapă înainte de sfârșitul sezonului.


Pe 10 noiembrie 2022, Bîrligea a marcat primul său hat-trick din carieră într-o victorie cu 5-0 contra lui Dumbrăvița, meci care a contat pentru faza grupelor Cupei României.

Pe plan internațional, Bîrligea și-a făcut debutul pentru naționala de sub 21 de ani a României pe 25 martie 2022, egalând târziu într-o eventuală victorie cu 2-1 într-un meci amical împotriva Finlandei pe Stadionul Arcul de Triumf din București. În iunie 2023, a fost selectat de antrenorul Emil Săndoi în lotul pentru Campionatul European UEFA Sub-21 din 2023.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj, probleme de lot înainte de meciul contra FCSB. Cristi Balaj: „O parte din jucători au fost recuperați”

Superliga. „U” și CFR Cluj joacă în aceeași zi, în etapa a 11-a a campionatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter