Sport

U-BT Cluj-Napoca se reîntâlnește cu JL Bourg în grupele BKT EuroCup

U-BT Cluj-Napoca se reîntâlneşte cu JL Bourg pentru a treia oară consecutiv în grupele BKT EuroCup.

U-BT Cluj-Napoca se reîntâlnește cu JL Bourg în grupele BKT EuroCup | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-BT Cluj-Napoca se reîntâlnește cu JL Bourg în grupele BKT EuroCup | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


JL Bourg va fi următoarea adversară a baschetbaliștilor de la U-BT Cluj-Napoca, în BKT EuroCup.

 


„Meciul este programat miercuri, 2 octombrie 2024, în Franța, iar fluierul de start se va da la ora 20:30. Este pentru treia oară consecutiv când U-Banca Transilvania o înfruntă în grupele BKT EuroCup pe JL Bourg. Pe numele complet Jeunesse Laïque de Bourg-en-Bresse, JL Bourg este una dintre cele mai importante formații din Franța, clubul fiind fondat în 1910. Alb-roșii își dispută jocurile de pe teren propriu la Ekinox, o arenă cu o capacitate de 3.548 de locuri”, au transmis reprezentanţii echipei U-BT Cluj-Napoca. 

Despre JL Bourg

JL Bourg activează din 2016 neîntrerupt în ProA. Din anul 2000 joacă constant în cupele europene. Echipa a impresionat stagiunea trecută a BKT EuroCup, calificându-se până în ultimul act. JL Bourg a pierdut în finală împotriva conaționalilor de la Paris Basketball cu 77-64.


Antrenorul echipei JL Bourg este Frederic Fathoux. El a făcut performanţă ca jucător alături de Pau-Orthez.

„În anii ’90, «U» a dat peste Pau-Orthez în Cupa Campionilor, Fathoux devenind ulterior coechipier cu Ghiță Mureșan. În schimb, Julien Desbottes ocupă în continuare funcția de președinte. În lot se regăsesc mai mulți dintre jucătorii care evoluau la Bourg și în stagiunea precedentă. Spre exemplu, Maxime Courby îmbracă maioul alb-roșu neîntrerupt din 2015. De asemenea, în echipă se află în continuare Maksim Salash și Kevin Kokila. De evidențiat faptul că de la JL Bourg a plecat în vară Zaccharie Risacher, ales de pe prima poziție în draft-ul NBA de către Atlanta Hawks. Au venit în schimb alți baschetbaliști talentați, precum Joel Ayayi sau Jordan Usher. În prima etapă a BKT EuroCup, JL Bourg a trecut de Hamburg cu scorul de 100-80”, au precizat reprezentanţii echipei U-BT Cluj-Napoca. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul cu JL Bourg, în ciuda unei reveniri impresionante în repriza a doua

Start cu stângul în Liga Națională. U-BT a pierdut meciul contra CSM Oradea.

U-BT începe sezonul din Liga Națională contra CSM Oradea. Mihai Silvășan: „Principala noastră contracandidată la titlu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter