Sport

„U” Cluj întâlneşte Oţelul Galaţi. Primul meci dintre cele două echipe, în 1986.

FC Universitatea Cluj se va duela cu echipa Oţelul Galaţi, vineri, 18 octombrie.

„U” Cluj întâlneşte Oţelul Galaţi | Foto: fcucluj.ro „U” Cluj întâlneşte Oţelul Galaţi | Foto: fcucluj.ro

 

 


FC Universitatea Cluj se va duela cu echipa Oţelul Galaţi, vineri, 18 octombrie, de la ora 21:00. 

 


„U” va juca contra Oţelul Galaţi, care se află în partea superioară a clasamentului Superligii. 

Primul meci dintre cele două echipe, în 1986

Primul meci dintre FC Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi a avut loc pe 7 decembrie 1986. „U” Cluj a câştigat atunci meciul cu scorul 3-1. 


La meciul din 1986 pe banca echipei de la Cluj-Napoca se afla Remus Vlad, iar pe banca celor de la Oţelul Galaţi era Constantin Rădulescu. 

CITEŞTE ŞI
Neluțu Sabău o vrea pe „U” Cluj în continuare în fruntea Superligii. Mesaj pentru „studenți”, înaintea partidei cu Oțelul: „Să ne continuăm parcursul bun și să rămânem pe primul loc”.

În sezonul 2023-2024, cele două echipe s-au întâlnit de 5 ori în toate competiţiile. 


„Dan Nistor egala pe final și îi aducea echipei clujene un punct (1-1) din întâlnirea de la Galați, pentru ca returul sezonului regular să aducă o victorie a oțelarilor chiar la Cluj (0-1), grație golului marcat de fostul jucător al «Șepcilor roșii», Alexandru Pop. Au urmat apoi duelurile din luna aprilie, două în decurs de doar câteva zile. Mai întâi, echipa antrenată de Dorinel Munteanu a obținut calificarea în finala Cupei României (2-1) prin reușita lui Malle din minutele de prelungire, pentru ca în meciul din play-out Maciel să aducă o nouă victorie la limită a gălățenilor (1-0). După patru meciuri fără victorie, «U» și-a luat revanșa în fața Oțelului, chiar la Galați, reușind să o învingă în semifinalele barajului de Conference League (2-0), la capătul unui meci în care portarul echipei clujene, Edvinas Gertmonas, a apărat o lovitură de la 11 metri, iar argentinianul Federico Anselmo a reușit o «dublă»”, au transmis reprezentanţii echipei FC Universitatea Cluj. 

CITEŞTE ŞI
Programul etapei a 13-a din Superligă: „U” Cluj - Oțelul Galați și Petrolul Ploiești - CFR Cluj.

„U” Cluj luptă să nu fie învinsă pe teren propriu, unde a înregistrat până acum trei victorii, cu Hermannstadt (3-1), Sepsi OSK (3-0) și Dinamo București (1-0) și un egal, cu Universitatea Craiova (1-1).


„Cu 23 de puncte acumulate în total și un golaveraj de +10 (18-8), «U» își poate consolida prima poziție în ierarhia Superligii și, totodată, se poate distanța de adversara directă, aflată în acest moment la patru lungimi în spatele Universității, dar și cu un meci mai puțin disputat”, au mai transmis reprezentanţii „U” Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Unirea Slobozia-„U” Cluj, 2-2. Remiză în etapa a 12-a din Superligă.

Poli Iași a oprit seria de victorii a echipei „U” Cluj. „Studenții” au pierdut cu scorul de 1-0.

Ultimele Stiri
abonare newsletter