Sport

Zi de meci. FC Universitatea Cluj – FC Botoșani, în etapa a 14-a din Superligă.

FC Universitatea Cluj are parte luni, 28 octombrie, de un nou duel, împotriva celor de la FC Botoşani.

FC Universitatea Cluj – FC Botoșani, în etapa a 14-a din Superligă. | Foto: fcucluj.ro FC Universitatea Cluj – FC Botoșani, în etapa a 14-a din Superligă. | Foto: fcucluj.ro

 

 


FC Universitatea Cluj se deplasează pe terenul echipei FC Botoşani, luni, 28 octombrie, pentru un meci din cadrul etapei a 14-a din Superligă.

 


Partida dintre cele două echipe are loc pe terenul echipei FC Botoşani, stadionul Municipal, de la ora 18:00. 

FC Universitatea Cluj şi FC Botoşani s-au întâlnit pentru prima dată în Superligă, pe 7 octombrie 2013, atunci când au remizat, scor 1-1, în runda a 10-a a sezonului 2013-2014.


„Pentru botoșănenii conduși de pe bancă de Cristian Popovici a marcat Attila Hadnagy, iar «U» a egalat prin golgheterul Valentin Lemnaru. Antrenorul «studenților» era pe atunci Gheorghe Barbu. Bilanțul total al meciurilor între cele două echipe, pe prima scenă a fotbalului românesc, este în favoarea «Șepcilor roșii», care s-au impus de cinci ori din cele zece dueluri directe. Patru partide s-au terminat la egalitate, pentru ca singura victorie a moldovenilor să dateze din 24 august 2014, atunci când golul lui Vașvari din penalty decidea întâlnirea (1-0) de pe Stadionul Municipal”, au transmis reprezentanţii echipei  „U” Cluj.  

Patru meciuri directe, în stagiunea 2023-2024

FC Universitatea Cluj şi FC Botoşani au disputat, în stagiunea 2023-2024, patru meciuri directe, trei în Superligă şi unul în Cupa României. 


„Pe 30 octombrie, în turul sezonului regular, «U» câștiga fără emoții la Botoșani (3-0), grație golurilor marcate de Dan Nistor, Vali Gheorghe și actualul jucător al moldovenilor, Andrei Miron. În decembrie, cele două reeditau duelul din campionat și în grupele Cupei României, iar și de această dată, FC Universitatea Cluj obținea un succes categoric în deplasare (4-0). În returul sezonului regular, în penultima etapă a acestei faze a campionatului, Daniel Popa era decisiv în duelul de pe Cluj Arena (1-0) și păstra intacte șansele la play-off ale Universității. La doar 12 zile distanță, Botoșani venea din nou la Cluj pentru meciul din prima rundă a play-out-ului, câștigat și acesta de echipa de la Cluj cu un liniștitor 3-0. Aceasta a fost partida care a consemnat și debutul portarului lituanian Edvinas Gertmonas în tricoul lui «U»”, au mai transmis reprezentanţii echipei „U” Cluj. 

CITEŞTE ŞI
Antrenorul „U” Cluj, Neluțu Sabău, mesaj pentru echipă înaintea partidei cu FC Botoșani: „Un joc în care trebuie să fim în formă, pentru a avea continuitate”

După înfrângerea de la Iași și egalul de la Clinceni, cu Slobozia, FC Universitatea Cluj joacă pentru a-şi consolida poziția de lider. „U” Cluj este prima în clasamentul meciurilor disputate în deplasare, cu 13 puncte strânse în opt meciuri. Per total, în 13 etape, a acumulat 26 de puncte, de unde rezultă o medie de două puncte/meci. Înaintea rundei a 14-a, echipa avea un avans de cinci „lungimi” față de poziția secundă, ocupată de Universitatea Craiova.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Programul etapei a 16-a din Superligă. Partida restantă Oțelul-CFR Cluj, programată la final de etapă.

Alex Chipciu dorește o nouă serie de victorii pentru „U” Cluj: „Am demonstrat că putem”

Ultimele Stiri
abonare newsletter