Sport

Raliul Sibiului, evenimentul anului în motorsportul românesc

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/18/07-raliu.jpg" border="0" align="right" />Raliul Sibiului este înscris, în premieră pentru o etapă românească, în calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC).</strong>

Odată cu Raliul Sibiului, programat în 19-21 iulie, Campionatul Național de Raliuri „Dunlop“ va intra în a doua jumătate a sezonului.

În premieră pentru România, o etapă din întrecerea internă este înscrisă în calendarul Challengerului Intercontinental de Raliuri. Napoca Rally Academy, campioana națională la echipe, își dorește reeditarea succesului din etapă trecută în cel mai dur raliu din țară.
Raliul Sibiului 2012 propune echipajelor peste 200 km de probe speciale, împărțiți în mod aproape egal pentru zilele de vineri și sâmbătă. Joi, 19 iulie, este programat shakedownul și startul festiv, în Piata Mare din Sibiu, echipajele urmând să parcurgă și un tur demonstrativ al orașului.
Marco Tempestini și Dorin Pulpea au câștigat ediția 2011 a Raliului Sibiului la bordul unui automobil S2000. Anul acesta, cei doi au înlocuit mașina obișnuită pe care concurează, Subaru Impreza R4, cu o Skoda Fabia S2000, etapa sibiană având un coeficient de 1,5 în clasamentul CNRD. „Am făcut o sesiune de teste la Azuga și ne-am acomodat cu noua mașină pe un traseu asemănător cu cel de la Sibiu. Sezonul acesta am obținut rezultate mult mai bune în afara țării și sper ca influența IRC să fie una benefică pentru noi la Sibiu“, spunea Marco Tempestini după sesiunea de teste efectuată luni.

Marișca și Ițu au moral bun

Bogdan Marișca și Sebastian Ițu, dubli câștigători ai acestui raliu, vin cu moralul ridicat la Sibiu, după rezultatul foarte bun obținut în etapa anterioară. „Raliul Sibiului este cea mai grea etapă. Uneori o diferență de un minut poate să nu însemne nimic. Am abandonat la Sibiu din postura de lider și am câștigat atunci când nici nu mă gândeam“, a declarat Marișca.
Daniel Ungur și Anton Avram, liderii autoritari ai clasei 11, sunt pregătiți să facă un nou pas important către câștigarea titlului și în acest sezon. „Chiar dacă evoluăm la clasa 11, noi vom încerca să fim la nivelul echipajelor înscrise în Intercontinental Rally Challenge. Deviza noastră rămâne aceasi: full atack pentru locul întâi, pentru spectacol și pentru IRC. Sper să avem o poziție bună la start și să urcăm din nou pe primul loc cu echipa“, a declarat Danny Ungur.
Vlad Cosma și Florin Dorca își doresc ca ghinioanele să-i ocolească în etapa de la Sibiu, pentru a se putea concentra cât mai bine asupra performanțelor pe probele speciale. „Ne așteaptă un raliu foarte frumos dar și foarte dificil. Vom merge la maxim și vom face tot ce este posibil să câștigăm“, a spus și Vlad Cosma.
Simone Tempestini și Lucio Baggio revin odată cu Raliul Sibiului pe suprafața lor preferată de concurs, macadamul. Juniorul NRA a devenit, după etapa de la Bacău, cel mai tânăr pilot care a obținut puncte în clasamentul general al unui raliu din România.
Florinel Tincescu, cel de-al doilea junior al NRA, urca pe podiumul clasei anul trecut la Sibiu, terminând pe poziția a doua în Cupa Dacia.

11 probe speciale

Vineri Raliul Sibiului programează șapte probe speciale, în lungime de 99.20 km. Din programul primei zile face parte superspeciala din oraș, unde echipajele evoluează în paralel câte două dar și cele două probe pe noapte, Păltiniș si Șanta, pe marginea acestora adunându-se anul trecut aproximativ 15.000 de spectatori. Sâmbătă echipajele vor mai avea de parcurs încă 100.3 km, împărțiți în cinci probe speciale, festivitatea de premiere urmând să se desfășoare în Piața Mică din Sibiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter