Sport

Finaliști la Campionatul Mondial Universitar!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/19/cmu argint site.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Echipa România 1 a învins în semifinalele Campionatului Mondial Universitar de baschet 3x3 pe Serbia 1, scor 19-16, însă a cedat în finală în fața celei de-a doua echipe a Serbiei.</strong>

În ultimul act reprezentanții țării noastre au cedat în fața echipei secunde a Serbiei cu scorul de 15-20, castigand astfel medaliile de argint.

Echipa universitară a României a fost compusă din doi jucători de la „U“ Mobitelco BT Cluj-Napoca, Vlad Corpodean și Alex Pop, ceilalți componenți ai cvartetului românesc fiind Rolland Torok (Jaszberenyi KSE, Ungaria) și Iosif Pârlog (Dinamo București). În faza grupelor, România a învins echipele Ungariei (14-13), Sloveniei (19-17), Arabiei Saudite (13-5) și Bosniei-Herțegovina (21-14) și a pierdut în fața Italiei (14-15), încheind pe locul secund. „Tricolorii“ au trecut în sferturi de Israel (9-7) și în semifinale de Serbia 1 (19-16), dar au fost învinși cu 15-20 de Serbia 2.
Cei doi clujeni au apreciat că au participat la o competiție puternică și echilibrată, la care au obținut o performanță remarcabilă.

Corpodean: „A fost un turneu interesant“

Vlad Corpodean a declarat că baschetbaliștii români nu au fost obișnuți cu sistemul 3x3, dar s-au adaptat. „A fost un turneu interesant, toate echipele au fost puternice, de altfel s-a văzut că au fost rezultate strânse în aproape toate jocurile. La început a fost mai dificil pentru noi până ne-am acomodat cu acest sistem, noi nefiind obisnuiți cu aceasta competiție de 3x3. Chiar dacă la început conduci detașat totul se poate schimba în foarte scurt timp și adversarul să revină repede pe tabelă. Dar după primele partide ne-am acomodat și am tratat serios acest prim campionat modial universitar de 3x3 și am ajuns până în finală“, a declarat Corpodean.
Alex Pop a recunoscut că echipa secundă a Serbiei a dominat sub panou în finala CMU. „A fost o competiție destul de echilibrată valoric, nu ne-am așteptat să fie atât de strânse meciurile. Nu am câștigat nici o partidă ușor, au  fost jucători de valoare, echipe puternice și a trebuit să depunem efort susținut în fiecare meci ca să câștigăm. În finală ne-am luptat cât am putut cu Serbia, dar ne-au dominat sub panou. Noi am reușit să formăm un colectiv unit, ne-am înțeles bine între noi pe întreaga perioadă a turneului și în final am reușit, zic eu, o performanță foarte bună, locul doi“, a spus și Alex Pop, play-maker-ul celor de la „U“ Mobitelco.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter