Sport

Mureșan: „Liberec nu sunt mai buni decât noi“

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/26/cfr steaua _sc_91.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Campioana României, CFR Cluj, va juca în preliminariile Ligii Campionilor cu Slovan Liberec, campioana Cehiei. </strong>

Iuliu Mureșan, președintele campioanei a declarat că echipa sa nu este favorită, dar nu este nici inferioară formației Slovan Liberec.
CFR Cluj va evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor împotriva formației Slovan Liberec, campioana Cehiei.
„Avem șanse de calificare egale, eu așa cred. Am urmărit trei meciuri ale celor de la Liberec și nu ne-au impresionat în mod deosebit. Am văzut SuperCupa Cehiei, pierdută de Slovan cu 0-2 și meciurile din cu Șahtior Karagandy din preliminarii. Au câțiva jucători valoroși, au și jucători experimentați, căpitanul lor are 38 de ani. Unii fotbaliști de la ei au jucat la echipa națională, dar nu sunt ceva de speriat, nu sunt mai buni decât noi“, a spus Iuliu Mureșan pentru Monitorul de Cluj.
În sezonul 2009-10 al Europa League, CFR a întâlnit în grupe o altă formație din Cehia, Sparta Praga. Cehii au obținut atunci două victorii în fața clujenilor, 3-2 în Gruia și 2-0 acasă. Președintele „feroviarilor“ crede că Slovan Liberec nu este mai bună decât Sparta Praga: „Liberec nu este mai bună decât Sparta Praga, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne considerăm calificați sau favoriți. Trebuie să fim atenți și să jucăm la capacitate maximă“, a spus oficialul campioanei.
Slovan Liberec a câștigat campionatul Cehiei după o luptă cu Sparta Praga, pe care a depășit-o cu 2 puncte. Acesta a fost al treilea titlu din istoria clubului, după cele câștigate din 2002 și 2006. Pe plan european, Slovan Liberec a obținut cea mai mare performanță în urmă cu 10 ani, când a ajuns în sferturile de finală ale Cupei UEFA, de unde a fost eliminată de Borussia Dortmund, după ce trecuse însă de formații mult mai bine cotate, precum Celta Vigo, RCD Mallorca și Olympique Lyon.
Prima manșă a dublei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dintre CFR Cluj și Slovan Liberec, se va disputa în ziua de 1 august (mericuri), pe stadionul din Gruia. Returul va avea loc o săptămână mai târziu la Liberec.

CFR are șanse să fie cap de serie!

Campioana României ar putea ajunge cap de serie în play-off-ul pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor. Acest lucru va fi posibil doar dacă patru dintre actualii capi de serie vor fi eliminați în turul trei preliminar. Acest lucru ar crește considerabil șansele „feroviarilor“ să ajungă în grupe, întrucât ar evita adversari puternici precum Anderlecht Bruxelles, Celtic Glasgow sau Spartak Moscova. „S-ar putea să fim cap de serie la tragerea la sorți a play-off-ului, dacă vor fi eliminate câteva echipe care au punctaj mai bun decât noi. Nu trebuie însă să ne gândim la acest lucru până nu trecem de Slovan Liberec“, a declarat Iuliu Mureșan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter