Sport

Turneu de tenis în Parcul Rozelor

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/31/31 aegon open.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Winners Tennis Club organizează turneul internațional AEGON Junior Open, dedicat sportivilor cu vârsta de până la 16 ani. </strong>

Duminică, 29 iulie, a început cea de a doua ediție a AEGON Junior Open, un turneu internațional de tenis, organizat de Winners Tennis Club Cluj-Napoca în colaborare cu Federația Română de Tenis și Federația Europeană de tenis. Competiția face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, băieți și fete cu vârsta de 16 ani. Partidele din cadrul acestui turneu se dispută pe terenurile WTC din Parcul Rozelor.
La Aegon Junior Open participă sportivi din 8 țări, care vor concura la probele de simplu și dublu. La fiecare categoria vor participa 32 de tenismeni. Printre aceștia se numără și șase clujeni, trei fete și trei băieți, dintre care o fată și doi băieți reprezintă clubul gazdă, Winners Tennis Club. Programul detaliat al competiției, precum și rezultatele, pot fi urmărite pe www.winners-tennis.ro.
Nume importante ale tenisului mondial, precum Ivan Lendl, Steffi Graf, Roger Federer, Justine Henin sau Andy Roddick au obținut primele rezultatea sportive remarcabile la competiții din cadrul Tennis Europe Junior Tour.
„Este a doua ediție, sper să se ajungă și la cea de a zecea. E o mândrie să organizăm această competiție, nu avem emoții, sunt convins că se va desfășira în condiții optime. Vor fi mulți debutanți, sportivi care vor participa pentru prima dată la o competiție internațională“, a declarat Lucian Boldor, directorul turneului.

Turneul ar putea urca în categoria a doua

Turneul Aegon de la Cluj face parte din categoria a treia din cadrul circuitului Tennis Europe Junior Tour, dar organizatorii își doresc ca începând cu ediția următoare să urce în grad, la categoria a doua. „Este un turneu bun și cred că merită să urce în grad. Un turneu de acest gen este ceva extraordinar pentru copiii din România. Voi face o recomandare ca de la ediția următoare să urce de la categoria a treia la a doua“, a declarat Ioan Mărginean, arbitrul principal al competiției.
Câștigătorii la fiecare categorie a turneului Aegon Junior Open Cluj vor primi câte 500 de puncte ETA (echivalentul punctelor ATP sau WTA pentru juniori), iar finaliștii câte 400 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter