Sport

CFR începe asaltul Ligii Campionilor

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/fotbal cfr medias _sc_14.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR va juca miercuri seară prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Camipionilor, în Gruia, împotriva campioanei Cehiei, Slovan Liberec. </strong>

„Feroviarii“ vor lupta cu Slovan pentru un loc în play-off-ul Ligii Campionilor. CFR nu a avut un început foarte bun de campionat, obținând doar două puncte din meciurile cu Gaz Metan și Ceahlăul. Acest lucru nu contează însă, întrucât în cupele europene miza este diferită. Pe campionii României îi așteaptă însă un duel important în această seară, împotriva campionilor Cehiei. Un rezultat bun, o victorie la două goluri diferență, îi poate face pe elevii lui Andone favoriți la calificarea în play-off.
Clujenii sunt favoriți, cel puțin teoretic, datorită valorii superioare a lotului, dar și a experienței pe plan internațional. Lotul CFR-ului este cotat de transfermarkt.de la 33 de milioane de euro, în timp ce lotul lui Slovan la doar 11.6 mil. euro. Liberec nu a jucat niciodată în grupele Ligii Campionilor, în timp ce „feroviarii“ au atins acest stagiu de două ori, obținând în total opt puncte, câte patru la fiecare participare.
Echipa care se va califica mai departe va juca în play-off-ul Ligii Campionilor. Câștigătoarea play-off-ului va juca în grupe, iar învinsa în grupele celeilalte competiții continentale, Europa League.

Mureșan: „Șansele sunte egale“

Iuliu Mureșan, președintele „feroviarilor“, nu crede însă că echipa sa este favorită și îndeamnă la prudență în abordarea dublei manșe cu Slovan Liberec. „Avem șanse de calificare egale, eu așa cred. Am urmărit trei meciuri ale celor de la Liberec și nu ne-au impresionat în mod deosebit. Am văzut SuperCupa Cehiei, pierdută de Slovan cu 0-2 și meciurile din cu Șahtior Karagandy din preliminarii. Au câțiva jucători valoroși, au și jucători experimentați, căpitanul lor are 38 de ani. Unii fotbaliști de la ei au jucat la echipa națională, dar nu sunt ceva de speriat, nu sunt mai buni decât noi“, a spus Iuliu Mureșan.
Meciul dintre CFR Cluj și Slovan Liberec se va disputa în această seară pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu“ de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de Transilvania Live. Întâlnirea va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, condusă de Bulent Yildirim. Până marți, „feroviarii“ vânduseră în jur de 4.500 de bilete și se așteaptă ca la meci să fie prezenți în jur de 10-12.000 de spectatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter