Sport

Doar un punct pentru „U“

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/28_ziua/u-brasov.jpg" border="0" alt="Universitatea Cluj - FC Braşov" title="„Prinţul“ Cristea a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj nu a reuşit decât un egal în primul meci oficial din 2011. Elevii lui Ionuţ Badea au remizat, 1-1, pe teren propriu cu FC Braşov.</p> <p>Deşi a dominat clar prima repriză a meciului cu FC Braşov, Universitatea nu a reuşit să câştige cele trei puncte puse în joc.</p> <p>Elevii lui Ionuţ Badea au intrat pe teren decişi să tranşeze cât mai repede soarta partidei în favoarea lor. Clujenii şi-au creat foarte multe ocazii de gol în prima repriză, dar din păcate nu au reuşit să concretizeze nici una.</p>

În minutul 3, Tony a şutat din marginea careului de 16 m, dar poartarul Marc a reuşit să reţină şutul atacantului clujean. 10 minute mai târziu, Păcurar a şutat periculos de la 20 m, dar Marc a respins in-extremis în corner. Delgado şi Boştină şi-au încercat şi ei norocul, dar poarta „stegarilor“ a rămas intactă. Cea mai mare ocazie a primului mitan a fost ratată de Adrian Cristea. „Prinţul“ a şutat peste poartă de la numai 2 m în minutul 31.

Forcing-ul „studenţilor“ a continuat şi în repriza secundă şi a dat roade. Cristea a scăpat în careu pe partea stângă, a fost faultat de Diego, iar arbitrul Istvan Kovacs a acordat lovitură de pedeapsă pentru clujeni. Delgado a transformat şi i-a adus pe „alb-negri“ în avantaj. După deschiderea scorului, braşovenii au împins jocul spre poarta lui Marius Popa. În minutul 63, Steven Pele l-a agăţat imprudent în careu pe Hadnagy, iar Kovacs a acordat de această dată penalti pentru FC Braşov. Veteranul Robert Ilieş a egalat pentru „stegari“ de la punctul cu var, printr-o execuţie sigură, la semi-înălţime, aproape de bara din stânga. Ionuţ Badea a schimbat ofensiv, înlocuindu-i pe Ascoli şi Delgado cu Mendy şi Machado, dar „studenţii“ nu au reuşit să-şi adjudece victoria.


Caseta tehnică

Universitatea Cluj: M. Popa - Unguruşan, Abrudan, Pele, Ascoli (Mendy '65)- Nasser, Păcurar - Boştină, Cristea, Delgado (Machado '68) -Tony (Niculescu '80).

FC Braşov: Marc - Rusu, Oros, Diego Gaucho, Wiliams - Martinovici (Andrade '70) - Viveiros (Năstăsie '70), Ilyeş, Toloza, Chipciu - Hadnagy (Majernik '90+3).


Cartonaşe galbene: Pele '63, Cristea '74 / Oros '43, Gaucho '54, Williams '88

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Zoltan Szekely, Iulius-Radu Timar (asistenţi) - Paul Unimatan (rezervă). Observatori: Tudor Constantinescu, Alexandru Popescu


Spectatori: aproximativ 3.000.

abonare newsletter