Sport

Culio a plecat la Galatasaray

<p class="MsoNormal"><img class="caption" src="images/stories/culio.jpg" border="0" title="Culio a părăsit Liga 1 după 3 ani şi jumătate" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Juan Culio, unul dintre cei mai importanţi jucători ai campioanei CFR Cluj, a părăsit gruparea din Gruia, semnînd un contract cu Galatasaray Istanbul, clubul antrenat de Gică Hagi.</p> <p>După trei ani şi jumătate la CFR, Culio a ales să plece la cea mai galonată echipă din Turcia, Galatasaray.</p>

Mijlocaşul argentinian a venit în 2007 la CFR, de la gruparea chiliană Deportivo La Serena, care a primit în schimbul jucătorului aproximativ 600.000 de euro. CFR va primi în schimbul fotbalistului 1,5 milioane de euro acum şi 500.000 euro la vară. Site-ul transfermarkt.de îl cotează pe Culio la 2,5 milioane de euro. Fotbalistul a semnat cu gruparea de pe Bosfor un contract pînă în vara anului 2014 şi va primi 800.000 euro pe sezon, conform presei centrale.

Juan Culio s-a declarat foarte încîntat de transferul în Turcia, menţionînd că se bucură că va fi antrenat de Gheorghe Hagi. Totodată, mijlocaşul a ţinut să mulţumească grupării din Gruia, alături de care a avut realizări importante. „Sînt extrem de fericit că am ajuns la Galatasaray. Am semnat pe trei ani şi jumătate, e cea mai fericită zi din viaţa mea. E o onoare că voi lucra cu Hagi, îmi doream enorm acest lucru. Am semnat cu un club mare, totul e impresionant aici. Mulţumesc Clujului că m-a adus în Europa, în fotbalul mare. N-o să uit niciodată ce a făcut această echipă pentru mine“, a spus Culio pentru cfrmania.ro.


Şi CFR i-a mulţumit

Tranzacţia i-a mulţumit şi pe oficialii clujeni, întrucît aceştia i-au mulţumit printr-un comunicat pe site-ul oficial al CFR-ului. „Clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la o înţelegere cu gruparea antrenată de Gheorghe Hagi, Galatasaray Istanbul, în privinţa transferului lui Juan Emmanuel Culio. Pe această cale, conducerea clubului, suporterii şi coechipierii îi mulţumesc pentru aportul esenţial adus clubului în aceşti trei ani şi jumătate petrecuţi în culorile alb-vişinii. Îi dorim mult succes în cariera sa, iar cu siguranţă performanţele sale alături de echipa CFR 1907 Cluj nu vor fi uitate“, se arată în comunicatul oficial emis de clubul din Gruia.

Juan Culio a jucat pentru CFR Cluj 89 de meciuri, în care a marcat şase goluri. Argentinianul a fost „părtaş“ la cucerirea tuturor trofeelor din vitrina clubului din Gruia: 2 campionate, 3 Cupe ale României şi 2 SuperCupe. În carieră a mai trecut pe la formaţiile Flandria, Almagro, Independiente Avellaneda, Racing Club Avellaneda şi Deportivo La Serena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter