Sport

Test util pentru Tempesta, la raliul din Italia

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/16_ziua/tempesta.jpg" border="0" alt="tempesta" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marco Tempestini a participat zilele trecute la Elba Rallye, în Italia. Pilotul de la Napoca Rally Academy a încheiat pe locul 5 la general şi pe primul loc la grupa N Rallye Elba – Porto Azzuro Cup</p>

Înşelat de un vânt puternic care cu greu ar fi putut fi asociat cu ploaia, Tempesta a ales să concureze sâmbătă pe slick-uri, în ciuda cerului acoperit de nori. Însă chiar înainte de startul primei probe a început să plouă tare. Fiind primul la start, Tempesta a pierdut peste 46 de secunde şi a terminat proba pe locul 21, mulţi dintre ceilalţi competitori având timp să îşi pună pneurile de ploaie. La a doua trecere, pilotul NRA a mai recuperat şi a terminat pe poziţia a 9-a, urcând pe 11 la general.

„Eram primii la start şi bazându-ne pe vântul care bătea cu putere ne-am gândit că nu o să plouă şi am ales să concurăm pe slick-uri. Ei bine, a plouat torenţial. Proba, murdară şi de sarea venită de pe mare, a devenit foarte alunecoasă şi ne-am chinuit să ajungem la sosire“, a explicat Tempesta.


Duminică, italianul a alergat cu cauciucuri de ploaie şi a încheiat a treia probă pe poziţia a patra şi ultima specială pe locul doi, în spatele lui Emanuelle Mannoni. Tempesta a reuşit astfel să recupereze şase poziţii în clasamentul general, încheind Rallye Elba – Porto Azzuro Cup pe locul cinci la general şi pe prima poziţie la grupa N.

În cele din urmă, Rallye Elba – Porto Azzuro Cup s-a dovedit un test deosebit de valoros înaintea începerii Campionatului Naţional de Raliuri al României: „A fost un test util. Am pilotat pe asfalt ud şi alunecos şi sunt mai pregătit acum chiar şi pentru situaţiile în care voi alerga pe ploaie cu cauciucuri nepotrivite”, a declarat pilotul NRA.


Tempesta a concurat în competiţia de pe Elba alături de Lucio Baggio, copilotul actual al juniorului NRA, Simone Tempestini. Dorin Pulpea a suferit o operaţie pentru corectarea unei deviaţii de sept.

Campionatul Naţional de Raliuri va începe cu Raliul Braşovului, programat în perioada 8-9 aprilie.

abonare newsletter