Sport

Misiune grea pentru Liverpool

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/17_ziua/europe-league.jpg" border="0" alt="europa league" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liverpool – Sporting Braga este meciul serii în Europa League. Cormoranii au pierdut în tur cu 0-1 şi au nevoie de o victorie la două goluri diferenţă pentru a se califica în sferturi.</p>

Cei de la Liverpool au avut rezultate mult sub aşteptări în acest sezon şi au nevoie de o victorie în meciul cu Braga pentru a mai îndulci amărăciunea suporterilor care aşteaptă de 21 de ani un nou titlu de campioni pe Anfield şi vor mai aştepta cel puţin încă un sezon. Cormoranii au început sezonul cu Roy Hodgson pe bancă, dar tehnicianul care a dus-o în sezonul trecut pe Fulham în finala Europa League nu a reuşit să facă o echipă competitivă şi a fost nevoit să-şi dea demisia la începutul anului, când erau deja compromise şansele la câştigarea campionatului sau participarea în următoarea ediţie a Ligii Campionilor. În locul său a venit Kenny Dalglish, un om al casei pe Anfield care a jucat pentru Liverpool în perioada 1977-90 şi a antrenat în perioada 1985-91. „Vrem să jucăm cât de bine putem în această seară. Trebuie să învingem la două goluri pentru a rămâne în Europa. Pentru noi toate meciurile sunt importante şi trebuie să le câştigăm. Braga nu a fost foarte ofensivă în meciul tur şi nu cred că va fi nici în acestă seară, ăsta e stilul lor de joc şi nu cred că îl vor schimba“, a declarat Kenny Dalglish, managerul celor de la Liverpool.

Misiunea englezilor nu va fi însă una uşoară, întrucât nu se pot baza pe patru jucători importanţi, care sunt accidentaţi: căpitanul Steven Gerrard, Martin Kelly, Fabio Aurelio şi Jonjo Shelvey.


Meciul dintre Liverpool şi Sporting Braga se va juca pe stadionul Anfield Road de la ora 22.05 şi va fi transmis în direct de Sport.ro.

 


Optimile de finală ale Europa League


Joi, ora 20.00


PSG – Benfica, în tur 1-2

Manchester City – Dynamo Kiev, în tur 0-2 (live pe Sport.ro)


Zenit Skt.Petersburg – Twente Enschede, în tur 0-3

Spartak Moscova – Ajax Amsterdam, în tur 1-0



Joi, ora 22.05

FC Porto – CSKA Moscova, în tur 1-0

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven, în tur 0-0

Villareal FC – Bayer Leverkusen, în tur 3-2

Liverpool – Sporting Braga, în tur 0-1

abonare newsletter