Sport

Handbalistele luptă la Sebeş pentru locul doi

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/17_ziua/deva-jolidon.jpg" border="0" alt="handbal feminin jolidon" title="„U“ Jolidon luptă pentur locul 2 * Foto Radu Pădurean" style="margin: 2px 5px; float: left;" />„U“ Jolidon Cluj va întâlni astăzi formaţia Cetate Deva, în deplasare. Elevele lui Gheorghe Covaciu au moralul ridicat după remiza cu Oltchim din etapa trecută.</p>

Clujencele se află pe poziţia secundă în Liga Naţională şi au nevoie de victorie în partida de astăzi pentru a-şi consolida poziţia.

„Alb-negrele“ au un avans de numai două puncte faţă de CSM Bucureşti, a treia clasată şi trebuie să învingă formaţia hunedoreană pentru a rămâne pe locul doi, care duce în preliminariile Ligii Campionilor.


„U“ Jolidon este prima echipă care a smuls un punct vicecampioanei Europei, Oltchim, în acest sezon al Ligii Naţionale. Oficialii echipei sunt foarte încântaţi de prestaţia echipei şi de rezultatele obţinute în acest sezon, dar sunt conştienţi că până la finalul campionatului mai sunt câteva etape în care „alb-negrele“ trebuie să dea totul pe teren pentru a repeta performanţa din sezonul trecut: clasarea pe locul 2 în Liga Naţională. „După rezultatul foarte bun înregistrat contra celor de la Oltchim nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Tot timpul meciurile din deplasare contra celor de la Deva au fost echilibrate şi sperăm că fetele vor continua jocul bun prestat în meciul cu Vâlcea şi în partidele ce vor urma. Mai sunt şapte meciuri de jucat din acest campionat, iar forma finală a clasamentului nu este încă stabilită“, a declarat Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al vicecampioanelor de la „U“ Jolidon.

 


După Deva urmează Reşiţa


Celelalte partide din cadrul etapei a 20-a a Ligii Naţionale sunt Tomis Constanţa – Universitatea Reşiţa, Oltchim Râmnicu Vâlcea – HCM Buzău, Rulmentul Braşov – Dunărea Brăila, SCM Craiova – CSM Bucureşti, Ştiinţa Baia Mare – HC Zalău şi Oţelul Galaţi – HCM Roman.


Partida dintre Cetate Deva şi „U“ Jolidon se va disputa astpzi, de la orele 18, la Sebeş. Următorul meci pe teren propriu al clujencelor va avea loc în data de 24 martie, la ora 17, când „studentele“ vor primi vizita „colegelor“ de la Universitatea Reşiţa.

 


Clasament Liga Naţional

1. Oltchim Rm. Vâlcea


37p

2. “U“ Jolidon Cluj

30p

3. CSM Bucureşti

28p

4. HC Zalău

26p

5. HCM Roman

22p

6. Dunărea Brăila

21p

7. Oţelul Galaţi

19p

8. HCM Baia Mare

19p

9. Rulmentul Urban Braşov

18p

10. Tomis Constanţa

16p

11. SCM Craiova

12p

12. CSM Cetate Deva

8p

13. Hidroconcas Buzău

6p

14. „U“ Reşiţa

4p

abonare newsletter