Sport

Universitatea întâlneşte liderul Oţelul

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/18_ziua/otelul-u-cluj.jpg" border="0" alt="dorinel munteanu la universitatea" title="Dorinel Munteanu (în alb), pe vremea când pregătea Universitatea" style="margin: 2px 5px; float: left;" />După victoria de la Bistriţa în faţa Unirii Urziceni, „U“ Cluj va avea o misiune mult mai dificilă: va juca în deplasare cu Oţelul Galaţi, ocupanta primului loc în campionat.</p>

„Studenţii“ vor întâlni mâine Oţelul, formaţie pe care au reuşit să o învingă în tur cu 2-1.

Gălăţenii vor să-şi ia revanşa pentru înfrângerea din tur, dar totodată, vor să îşi păstreze fotoliul de lider. Clujenii au moralul ridicat după succesul din etapa trecută obţinut în faţa fostei campioane a României, Unirea Urziceni, în timp ce moldovenii sunt în scădere de formă, fiind învinşi la Târgu Mureş cu 0-1.


Elevii lui Ionuţ Badea sunt foarte optimişti şi îşi doresc să se întoarcă măcar cu un punct din deplasarea de la malul Dunării. „Mergem la Galaţi să câştigăm. Şi în tur Oţelul era pe primul loc si i-am învins, putem face acelaşi lucru şi acum. Nu mă interesează dacă ajutăm vreo echipă printr-un eventual succes sau egal, pe noi ne priveşte doar situaţia noastră“, a declarat atacantul Gabriel Machado.

„Vreau din tot sufletul să luăm un punct sau chiar pe toate trei la Galaţi. Nu cred că e o reţetă anume pentru o victorie acolo, doar nu facem ciorbe!“, a completat Andrei Voican, marcatorul unui „golazzo“ în partida cu Unirea Urziceni:


„Şepcile roşii“ se vor reîntâlni cu Dorinel Munteanu, tehnician care a pregătit echipa clujeană în două rânduri de-a lungul sezonului 2008-2009.

Meciul dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 15, şi va fi transmis în direct de GspTv.


 

Juniorii au câştigat Cupa Hagi



Juniorii lui Universităţii născuţi în 1999 au învins cu 6-1 la general în finala judeţeană a Cupei Hagi pe CFR Cluj şi s-au calificat în faza zonală a competiţiei. Grupa de copii pregătită de Septimiu Ormenişan s-a impus în tur cu 2-0 (goluri Dulca şi Szekely), iar

în returul jucat ieri a câştigat cu 4-1, dupa golurile inscrise de Moruţan, Pasca, Szekely şi Dulca. Partida retur s-a disputat la baza „Unirea“ din cartierul Mănăştur.


Lotul câştigător al Cupei Hagi este format din:; Andrei Cristea, Cătălin Uţu, Ionuţ Beudean, Vlad Marina, Alexandru Cherteş, Andrei Pasca, Ionuţ Baran, Dorin Crişan, Cristian Chifu, Adrian Pop, Cristian Tudose, Dan Berci, Robert Szekely, Adrian Pintea, Olimpiu Moruţan şi Marco Dulca (căpitan).

Toţi jucătorii sunt născuţi în anul 1999, excepţie făcând Andrei Cristea, care este născut în 2000. După faza zonală urmează faza naţională, care se va disputa la Timişoara în perioada 29 mai – 1 iunie.

abonare newsletter