Sport

Handbal: victorie pentru fete, înfrângere pentru băieţi

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/21_ziua/handbal.jpg" border="0" alt="handbal" title="Foto Radu Pădurean" style="float: left; border: 0pt none; margin: 2px 5px;" />Fetele de la „U“ Jolidon a învins în deplasare formaţia Cetate Deva cu 27-26, într-un meci din cadrul etapei a 20-a a Ligii Naţionale. Handbaliştii de la „U“ Transilvania au cedat acasă în faţa campioanei HCM Constanţa cu 21-26.</p>

Elevele lui Gheorghe Covaciu au avut o primă repriză excelentă şi au condus la pauză cu 17-13. După pauză, „alb-negrele“ s-au relaxat iar formaţia hunedoară a revenit în joc. Din fericire, vicecampioanele au reuşit să gestioneze bine finalul jocului şi s-au impus la limită, cu 27-26. Pentru „U“ Jolidon au marcat: Vintilă 10 goluri, Dincă 8 g, Chintoan şi Paraschiv câte 4 g şi Senocico un gol, iar pentru Cetate au punctat: Cartaş 13 g, Toth 7 g, Nikolic 3 g, Bardac 2 g şi Munteanu un gol. În urma acestui succes, „U“ Jolidon rămâne pe locul doi în Liga Naţională, cu un avans de două puncte faţă de CSM Bucureşti, a treia clasată.

Băieţii de la „U“ Transilvania (foto) au avut o misiune mult mai dificilă, întâlnind echipa campioană a României şi participantă în Liga Campionilor, HCM Constanţa. Elevii lui Ştefan Constantin nu au reuşit să se impună în faţa mul mai puternicei formaţii de la malul mării, cedând pe teren propriu cu 21-26. În urma aceastei înfrângeri, handbaliştii clujenii au rămas la 4 puncte în urma celor de la Pandurii Târgu Jiu, echipa de pe locul 5, ultimul care duce în cupele europene în sezonul următor. Constănţenii sunt la un punct în urma liderului HC Odorhei şi luptă pentru un nou titlu de campioni ai României.

abonare newsletter