Sport

CFR a spart gheaţa în 2011

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/21_ziua/cfr-sportu.jpg" border="0" alt="cfr cluj - sportul studentesc" title="Gabi Mureşan (stânga) a fost cel mai bun „feroviar“ în meciul cu Sportul * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii de la CFR au obţinut prima victorie în meciurile oficiale jucate în 2011, ieri după-masă, în faţa Sportului Studenţesc Bucureşti. „Feroviarii“ s-au impus cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Bastis şi G. Mureşan.</p>

Elevii lui Alin Minteuan au învins o echipă ca şi retrogradată în Liga a 2-a şi rămân în lupta pentru participarea în cupele europene.

„Feroviarii“ au deschis scorul în minutul 20: Gabi Mureşan a executat o lovitură liberă de la peste 20 m, Niculescu a respins slab în faţă, iar Rafael Bastos a fost pe fază şi a reluat balonul în poarta „studenţilor“ bucureşteni. Tot Mureşan a fost protagonist şi la faza golului doi al campionilor, marcat la începutul celei de a doua reprize, în minutul 56. În urma unui corner, Peralta a trimis cu capul spre poartă, Niculescu a respins şi de această dată în faţă, iar Gabi Mureşan a marcat cu un şut din doi metri. Mijlocaşul clujenilor a primit un cartonaş galben în minutul 75, deşi poate ar fi meritat roşu, întrucât a lovit un adversar cu piciorul în cap, la o fază petrecută la mijlocul terenului.


Prin această victorie CFR se menţine în lupta pentru unul din primele cinci locuri ale clasamentului Ligii 1, care duc în cupele europene . „Feroviarii“ sunt la 2 puncte de Rapid şi la 4 puncte de Steaua, care ocupă locurile 5 şi 6. Sportul Studenţesc, care în tur a învins campioana cu 3-0, are o situaţie foarte delicată. „Studenţii“ au strâns doar 10 puncte în 22 de etape şi sunt practice retrogradaţi în Liga a 2. Singurul lucru la care mai pot spera cu şanse „alb-negrii“ bucureşteni este îndeplinirea baremului de 25 de puncte, pentru a evita începerea sezonului următor cu penalizare.

Alin Minteuan a declarat la finalul meciului că speră ca elevii săi să se descătuşe: „Am obţinut 3 puncte foarte importante, sper ca echipa să se descătuşeze după acest succes. Din păcate, Gabi Mureşan ratează iar următorul meci. În afară de cele trei puncte nu pot să zic că mi-a plăcut ceva azi. Am avut unele probleme, dar am controlat jocul. N-am avut nicio emoţie. Lui Bud îi lipseşte golul, atât,e bine că are moral bun “, a spus tehnicianul din Gruia la finalul victoriei cu 2-0 în faţa Sportului Studenţesc.


 

Caseta tehnică



CFR Cluj: Nuno Claro - Maftei, Cadu, Nuno Diogo, Panin -  G.Mureşan, Kivuvu, Peralta (Batin '79) - E. Kone (Hora '67), Bud (Nicoară '67), Bastos.

Sportul Studenţesc: V.Niculescu (Viciu '64) - Farmache, Patriche, D.Lung, Maxim -  Bălan, Lungu (Cheţan '46), Ghinga, Ferfelea - Dobre (Truţă '46), Curelea.


Cartonaşe galbene: Nuno Diogo '38, Mureşan '75

Arbitri: Florin Marcu - Daniel Hulubei, Gabriel Bârjac - Mugurel Drăgănescu. Observatori: Constantin Ştefan, Mircea Călin.


Spectatori: aproximativ 3.000.

abonare newsletter