Sport

Alergătorii vor cuceri Clujul!

<p>Pe 10 aprilie va avea loc prima ediţie a Maratonului Intenaţional Cluj-Napoca.</p>

Conceptul evenimentului porneşte de la ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori din ţară şi străinătate, într-un proiect comun ce îşi propune să promoveze în rândul publicului local un mod de viaţă sănătos şi activ prin practicarea alergării.

Evenimentul sportiv cuprinde patru probe diferite. Acţiunea principală este maratonul, care se aleagră pe o distanţă de 42,195 km. Trei alte probe completează şi deschid evenimentul unor categorii mai largi de public interesat de sport. Astfel, semimaratonul se aleargă pe jumătatea distanţei standard, respectiv 21,0975 km. Cursa populară, numită şi Crosul Banca Transilvania, se va desfăşura pe o distanţă de 6 km, fiind deschisă şi accesibilă tuturor. Competiţia este de notorietate în Cluj-Napoca, iar în acest an va ajunge la ediţia a 9-a. Nici cei mai mici alergători nu au fost uitaţi, organizatorii oferind şi cursa pentru copii, pe o distanţă de 2 km. Ceea ce aduce nou aceasta ediţie este faptul că Banca Transilvania va dona fundaţiei „Clujul are suflet“ câte 5 euro pentru fiecare participant înscris în competiţie.


Mai mult de 1.000 de alergători profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate vor alerga pe străzile Clujului. La cele patru probe s-au înscris deja sportivi din peste 10 ţări, dintre care Ungaria, Moldova, Ucraina, Italia, Polonia, Finlanda, Suedia, Belgia, Olanda şi Franţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter