Sport

Sandu şi Platini au fost realeşi

<p><img src="documente/stories/03_martie/23_ziua/09-sandu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a fost reales în Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA).</p> <p>Şi francezul Michel Platini a fost reales preşedinte al forului european.</p>

 

13 candidaţi, printre care şi Mircea Sandu, au concurat pentru cele şapte locuri disponibile în Comitetul Executiv pentru un mandat de 4 ani (2011-2015). Alegerile au avut loc la Paris, în cadrul congresului UEFA de la Paris.


După alegerea primilor şase membri ai Comitetul Executiv, care au obţinut numărul minim de voturi, 27 în primul tur, a fost organizat un al doilea tur de scrutin, pentru ocuparea ultimului loc, câştigat în final de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea sandu. El a primit cele mai multe voturi, 15.

Mircea Sandu a fost ales pentru prima oară membru al Comitetului executiv în ianuarie 2007, când a strâns 30 din cele 52 de voturi exprimate la Congresul de la Dusseldorf şi a devenit primul român ales în cel mai înalt organism al forului fotbalistic european.


Ceilalţi şase membrii ai CE al UEFA care au fost aleşi după primul tur de ieri sunt: Ángel María Villar Llona (Spania), Şenes Erzik (Turcia), Peter Gilliéron (Elveţia), Grigoriy Surkis (Ucraina), Borislav Mihaylov (Bulgaria) şi Sergey Fursenko (Rusia).


Platini, la al doilea mandat

Michel Platini a fost reales şi el în funcţia de preşedinte al UEFA, pentru a doua oară consecutiv. Triplul câştigător al Balonului de Aur (1983-1984 şi 1985) a fost de altfel şi singurul candidat pentru cea mai înaltă funcţie a forului care dirijează activitatea fotbalistică pe „bătrânul continent“.


Platini a ţinut să aducă mulţumiri colaboratorilor săi. „Prima oară când am fost ales am mulţumit celor care au fost alături de mine de-a lungul vieţii. Acum mulţumesc celor care lucrează alături de mine şi care m-au susţinut mereu. Mulţumesc prietenilor din federaţiile naţionale, mulţumesc din inimă pentru încredere. Mulţumesc eroilor din viaţa de zi cu zi fără de care nu ar fi existat Beckenbauer, Cruyff, Zidane, Messi, fără de care nu am fi fost aici în aceste momente. Vreau să vorbesc de educatori care transmit valori copiilor noştri, care îi educă în şcoala vieţii şi care ne fac societatea puţin mai bună. Mulţumesc jucătorilor, ei ne aduc emoţie şi fără ei fotbalul nu ar exista“, a declarat Michel Platini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter