Sport

„U“ Mobitelco BT începe play-off-ul

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/13_ziua/marcel-tenter-mircea-crist.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicecampionii vor juca astăzi primul meci din play-off-ul Diviziei A.</p>

 

 


Elevii lui Marcel Ţenter se vor duela cu CSU Atlassib Sibiu pentru un loc în semifinale.

 


Baschetbaliştii clujeni au încheiat sezonul regulat pe locul doi şi vor ca anul acesta să cucerească titlul de campioni, după care aleargă de câţiva ani fără succes.

În primul tur din play-off „alb-negrii“ vor întâlni rivala lor tradiţională, CSU Atlassib Sibiu. Ambele partide din sezonul regulat au fost câştigate de clujeni, care s-au impus la Sibiu cu 61-58 şi acasă cu 93-68. Elevii lui Marcel Ţenter sunt favoriţi şi prin prisma faptului că au ocupat o poziţie mai bună în clasamentul sezonului regulat, faţă de locul 7 ocupat de sibieni.


 

Alte reguli


 

Tehnicianul clujean îşi avertizează însă elevii că le va fi mult mai greu decât în sezonul regulat, pentru că aici un meci slab te poate scoate definitiv din competiţie. „Indiferent de felul în care s-au desfăşurat ostilităţile în campionatul regulat, play-off-ul se joacă după cu totul alte reguli. Presiunea este mult mai mare şi datele problemei se schimbă. Ne-am pregătit foarte intens în această săptămână. Am încredere în forţa echipei noastre şi îmi doresc să câştigăm aceste două meciuri de acasa. Sper să nu avem parte de accidentări, pentru că de acum încolo avem meciuri consecutive, aportul fizic va fi mult mai mare şi astfel aportul băncilor va avea un cuvânt decisiv“, a declarat Macel Ţenter.


Antrenorul baschetbaliştilor le-a urat succes fotbaliştilor de la „U“ Cluj, în derbiul cu CFR, care se va disputa imediat după meciul dintre „U“ Mobitelco BT şi CSU Sibiu.

„U“ Mobitelco şi CSU Sibiu vor juca cinci partide, iar cine se va impune în trei dintre acestea va întâlni în semifinale câştigătoare din sfertul Gaz Metan Mediaş – CSM Oradea. Primele două meciuri cu echipa sibiană vor avea loc la Cluj, astăzi şi mâine (joi), de la ora 18, la Sala Sporturilor „Horia Demian“.

 

Cristescu, mândru de suporteri

 

Preşedintele executiv al baschetbaliştilor de la „U“ Mobitelco BT are încredere în echipa sa înainte de startul în play-off. Oficialul clujean a spus că este foarte mândru că echipa sa are cea mai mare asistenţă la meciurile de pe teren propriu şi felicită publicul clujean pentru acest lucru. „Faţă de anii trecuţi, echipa e mai constantă în joc, nu mai are căderi. Acum jucăm aproape la fel indiferent de sfert sau de adversar. E un plus de presiune în play-off, dar până la urmă sunt aceleaşi meciuri, aceeaşi tactică, aceleaşi echipe. Sper ca suporterii noştrii să nu fie incomodaţi de ora de disputare. Ne dorim să vină mulţi suporteri, dar indiferent de câţi fani vor fi prezenţi, echipa trebuie să-şi facă treaba. Sunt mândru de suporterii noştri, în statisticile federaţiei suntem pe primul loc ca medie a numărului de fani. Îi aşteptăm cu drag în continuare să-i sprijine pe băieţi în drumul spre glorie“, a declarat ieri Cristescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter