Sport

LPF mai vinde un pachet de meciuri

<p />Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat ieri că pachetul numărul nouă al drepturilor TV va fi vândut TVR pentru 3,5 milioane de euro pe sezon fără TVA, precizând că restul de cinci pachete costă 70 de milioane de euro.

„Nu se va mai face nicio licitaţie pentru vânzarea drepturilor TV. În momentul de faţă pot să spun că pachetele rămase nu se mai vând. Cu excepţia pachetului 9, pe care îl vom da TVR-ului cu 3,5 milioane de euro pe sezon“, a spus oficialul Ligii, citat de Mediafax.

Dragomir a explicat că pachetele 3, 4, 5, 6 şi 7 vor fi vândute prin încredinţare directă. „Restul de cinci pachete o să le dăm probabil prin încredinţare directă unei televiziuni. Toate costă 70 de milioane de euro pe trei ani“, a precizat Dumitru Dragomir. Potrivit mediafax, săptămâna trecută TVR s-a arătat dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona pachetul numărul 9.


La licitaţia organizată de LPF luni, preţul de pornire pentru pachetul 9 de meciuri din Liga I - destinat TVR - a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Numai trei pachete au fost adjudecate luni, dintre cele nouă scoase la licitaţie de LPF. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.


RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, în urmă cu trei ani, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter