Sport

Meciul anului, în această seară!

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/14_ziua/09ionut-badea-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR şi Universitatea Cluj se întâlnesc în această seară în derbiul oraşului de pe Someş.

În această seară, microbiştii clujeni se vor împărţii în două: susţinătorii campioanei şi cei ai echipei de tradiţie a oraşului.

 


Ambele echipe îşi doresc victoria, „feroviarii“ pentru a se reabilita în faţa suporterilor, iar „studenţii“ vor să-şi depăşească rivalii în clasament.

Derbiul Clujului a stârnit în ultimii ani un interes enorm printre suporterii celor două echipe implicate. Meciurile dintre „U“ şi CFR au fost întotdeauna spectaculoase, cu multă dăruire din partea jucătorilor şi orgolii imense etalate de suporteri. Din păcate, aceste regale fotbalistice au fost uneori umbrite de incidente între suporteri sau suporteri şi forţele de ordine. Din fericire însă, la ultimele două întâlniri, cea din turul actualei ediţii a Ligii 1 şi cea din ediţia 2008-09 a Cupei României, a ieşit în evidenţă fotbalul practicat de cele două echipe şi nu comportamentul negative al suporterilor, care se pare că au înţeles că pot exista şi derbiuri fără incidente.


CFR şi Universitatea s-au întâlnit până în prezent de 23 de ori. „Alb-vişiniii“ au obţinut 11 victorii, nouă partide s-au încheiat la egalitate, în timp ce „alb-negrii“ s-au impus doar de trei ori. Meciul din această seară va începe la ora 20.30, pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu“ şi va fi transmis în direct de DigiSport. Arbitrul arădean Ovidiu Haţegan va conduce partida la centru, fiind ajutat de tuşierii Ionel Popa din Paşcani şi Cristian Nica din Ploieşti, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Marean Bordean din Sibiu. Observatori vor fi Cornel Sorescu din Piteşti şi Hacic Garabet din Constanţa.

 


Minteuan: „Este un meci foarte important“

 


Alin Minteuan, antrenorul „feroviarilor“, care în tinereţe a evoluat două sezoane şi pentru „studenţi“, a declarat ieri că derbiul din această seară este foarte important pentru toţi oamenii din anturajul CFR-ului.

„Este un meci important pentru toată lumea, pentru jucători, staff tehnic, suporteri, conducere. Trebuie să câştigăm meciul de mâine, pentru că este unul special, se poate compara cu Steaua – Dinamo sau orice alt confruntare importantă. Universitatea are o echipă bună, cu mulţi jucători de valoare, însă sper să ieşim învingători. Cred că va fi o partidă spectaculoasă, cu multe goluri, nu una închisă“, a spus tehnicianul campionilor.


 

Badea: „Va fi o partidă deosebită“

 

Ionuţ Badea, antrenorul Universităţii, a declarat că aşteaptă concentrare maximă din partea elevilor săi la derby-ul din această seară cu CFR.

„Aceste derbi este unul deosebit. Sunt convins că jucătorii ambelor echipe vor da totul pe teren, sper ca elevii mei să se concentreze la maxim şi să ne impunem. CFR are jucători de calitate, însă şi noi am înregistrat rezultate bune cu echipe grele ale campionatului, Dinamo, Bistriţa, Gaz Metan, Vaslui, etc. Noi jucăm la victorie fiecare meci şi eu cred că suntem echipa momentului, după jocul prestart şi rezultatele obţinute în ultimele meciuri, însă asta nu contează într-un derbi“, a declarat ieri Ionuţ Badea.

De la Universitatea vor lipsi Tony şi Păcurar, accidentaţi, iar de la CFR va lipsi Panin, suspendat.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter