Sport

„El classico“, în semifinalele Ligii

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/15_ziua/barca-real-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Derby-ul Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona, se va consuma şi în semifinalele Ligii Campionilor.</p>

 

„Galacticii“ au trecut de Tottenham Hotbspurs în sferturi, cu scorul general de 5-0 şi vor întâlni în semifinale eterna rivală FC Barcelona, care a făcut la rândul ei instrucţie cu Shaktar Donetsk, de care a trecut cu 6-1 la general.


Jose Mourinho, antrenorul Realului, a declarat că echipa catalană este una de top, care reuşeşte să se impună şi când joacă bine şi când are evoluţii mai şterse. „Cine ştie ce se va întâmpla în dubla manşă cu Barcelona? Jos pălăria în faţa lor: sunt o echipă de top. Când joacă bine câştigă şi când nu joacă bine tot câştigă. Vom trata fiecare joc ca pe o entitate separată. Nu sunt de părere că returul va fi influenţat de ceea ce se va întâmpla în tur. Fiecare meci va fi diferit“, a spus Mourinho. Prima manşă a dublei dintre cele două echipe iberice va avea loc la Madrid, miercuri, 27 aprilie, iar returul se va disputa la Bacelona în 3 mai (marţi).

În cealaltă semifinală se vor întâlni Manchester United şi Shalke 04. Echipa lui Ferguson a ajuns în semifinale după ce a trecut de Chelsea în sferturi. Nemţii au produs marea surpriză şi au trecut de campioana en-titre a Europei, Inter Milano, după două victorii clare, 5-2 şi 2-1. Pentru Inter, la care Cristian Chivu nu a jucat, fiind suspendat după eliminarea din tur, a punctat Thiago Motta (49), iar fostul „feroviar“ Ciprian Deac nu a făcut parte din lotul lui Schalke. Primul tur va avea loc marţi, 26 aprilie, la Gelsenkirchen, iar returul se va disputa în 4 mai la Manchester.


Finala competiţiei se va disputa sâmbătă, 28 mai, pe stadionul Wembley din Londra. Stadionul londonez a mai găzduit finala Ligii Campioniolor de cinci ori până în prezent, în 1963, 1968, 1971, 1978 şi 1992.

Ultimele Stiri
abonare newsletter