Sport

Voleibalistele Raluca Bucur și Lorena Dancu au obținut locul 3 la turneul de Beach Volleyball

Cine nu a văzut plaja, încă, vara aceasta, a fost așteptat în centrul Sibiului, la cea de a treia ediție a Turneului de Beach Volleyball Sibiu Sands 2015, care a avut loc în perioada 21-26 iulie.

Aproximativ 500 tone de nisip au fost aduse special pentru construcția terenului, dar și pentru un Beach Bar, amenajat în stil jamaican, unde spectatorii au fost invitați să se descalțe și să savureze un cocktail, urmărind competiția.

Mult nisip și un soare puternic au creat condițiile perfecte pentru Turneul de Volei pe Plajă Sibiu Sands 2015, care a avut loc de marți dimineața și până duminică seara, în Piața Mică, cu meciurile la care s-au înscris 16 echipe de fete și băieți, din Sibiu, Cluj, Alba, Oradea și Blaj.


Printre participanți s-au numărat și ocupanții primelor două poziții de anul trecut, reuniți într-o nouă formulă. Echipa „Cluj” masculină a fost formată din Răzvan, 21 de ani, student, care anul trecut a câștigat locul I cu un alt coechipier, și Dragoș, 17 ani, elev, care a ocupat locul II. Dragoș este jucător la CSS Viitorul Cluj.

La feminin, la acest turneu echipa formată din Raluca Bucur și Lorena Dancu, ambele legitimate la echipa de volei feminin a Universității Cluj, au obținut locul trei la Turneul Național de beach volei open. „Ținând cont că am jucat pentru prima dată în această formulă, sunt foarte mulțumită de rezultat”, a declarat căpitanul echipei Universității, Raluca Bucur.


„U” a fost reprezentat la „Sibiu Sands” și de secundul Alexandra Ariton, care a făcut echipă cu Gabriela Dancu, sportivă ce evoluează la SCM Craiova, fetele clasându-se pe locurile 4-5.

Următoarea etapă de beach volley la care vor participa sportivele clujene este programată în perioada 6-8 august, la Satu Mare.


Voleiul pe plajă așa cum se joacă astăzi, a fost creat în 1920 în Santa Monica, California. Pentru conceptul actual al sportului i se acordă credit lui Paul „Pablo” Johnson, un jucător de volei de sală de la Santa Monica Athletic Club. În vara lui 1930, în timp ce aștepta să apară jucătorii pentru un meci în echipă de câte șase, Johnson a luat decizia să încerce să joace numai cu cei doi jucători prezenți. Și de atunci, jocul a fost schimbat pentru totdeauna. Deși jocurile recreative se joacă cu mai mulți oameni, cea mai populară versiune și singura recunoscută la nivel oficial este în echipă de câte doi. În Europa, voleiul pe plajă a început să apară în anii '30.

Beach Volleyball a devenit sport olimpic în 1996. Astfel de competiții au loc în nenumărate orașe din lume, precum Shanghai (China), Corrientes (Argentina), Haga (Olanda), Roma (Italia), Berlin (Germania), Moscova (Rusia), Mazury (Polonia), Sao Paulo (Brazilia).

abonare newsletter