Sport

În cădere şi la handbal feminin

<p />România a căzut de pe ultima treaptă a podiumului pe locul 5 în clasamentul EHF.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a dat ieri publicităţii clasamentul oficial al naţiunilor, pe baza căruia echipele feminine vor evolua în cupele europene, în sezonul 2012-2013, România coborând de pe poziţia a treia pe locul cinci, faţă de anul trecut.

La baza ierarhiei întocmite de EHF au stat rezultatele echipelor feminine din ultimele trei sezoane. Pe prima poziţie se află Danemarca, la fel ca anul trecut, cu 126.11 puncte, urmată de Ungaria, care a urcat două locuri (86.44 puncte), Norvegia, tot cu două locuri mai sus (83.56), Spania, care a avansat trei poziţii (81.78 puncte) şi România, cu 75,78 puncte. În Top 10 mai figurează Germania (75.55), Rusia (66.44), Franţa (61.83), Muntenegru (37.42) şi Slovenia (35.82).


România va avea dreptul să înscrie în sezonul 2012-2013 tot cinci echipe în cupele europene, din care două în Liga Campionilor. Conform regulamentului, primele şapte clasate în acest top vor avea câte două reprezentante în Liga Campionilor, câte două în Cupa EHF şi una în Cupa Cupelor. Naţiunile clasate pe locurile 8-24 vor înscrie câte o echipă în Liga Campionilor, Cupa EHF şi Cupa Cupelor, respectiv câte două în Challenge Cup, iar de la locul 25 până la 42 nu va exista drept de participare în Liga Campionilor, ci doar în celelalte competiţii. Toate naţiunile înscrise în Topul EHF au dreptul să înscrie câte cinci echipe în cupele europene, cu excepţia Bosniei-Herţegovina, care va participa cu una singură.

În sezonul 2011-2012, handbalul feminin românesc va fi reprezentat în cupele europene de Oltchim Râmnicu Vâlcea (grupele preliminare ale Ligii Campionilor), „U“ Jolidon Cluj (preliminarii LC), CSM Bucureşti şi HC Zalău (ambele în Cupa EHF) şi Oţelul Galaţi (Cupa Cupelor).

Ultimele Stiri
abonare newsletter