Sport

Trofeul Turneului Naţional de Volei de plajă merge la Oradea

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/18_ziua/07 volei1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii Andrei Crişan şi Doru Ghimeş s-au clasat pe locul IV-lea în competiţie.

Duminică, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca a avut loc finala Turneului Naţional de volei de plajă – Unishowroom 2011. Competiţia a fost câştigată de echipa formată din Emil Lung şi Cătălin Lelea, din Oradea, care s-au înregistrat în concurs sub numele de “Singuraticii”.

Pe locul II s-a clasat echipa care va reprezenta România la calificările pentru Olimpiada din 2012 de la Londra formată din Marius Mascovits şi Moise Abdrudan, din Arad.


Pe locul III s-au calificat Brânză Cristian şi Valentin Hupoiu din Bucureşti.

Clujenii Andrei Crişan şi Doru Ghimeş s-au clasat pe locul IV-lea în competiţie.


“După opt ani în care Clujul nu a mai organizat o competiţie pentru volei pe nisip ne-am bucurat să participăm la acest concurs. Este important ca sportivii sa aibă cât mai multe competiţii interne, pentru a putea readuce performanţele europene în palmares. Voleiul este un sport care ar putea pune România pe podiumurile europene, dacă ar primi mai multă susţinere din partea comunităţii” a declarat Cătălin Lelea. “De asemenea este foarte important ca toate competiţiile să beneficieze de un arbitraj responsabil, precum şi de o implicare mai mare a Federaţiei pentru organizarea de turnee. Subliniez că, în Bucureşti, unde se află sediul Federaţiei, nu a mai fost organizat un turneu de ani de zile” a subliniat sportivul.

Turneul s-a desfăşurat în perioada 13-17 iulie 2011 fiind prima ediţie a Campionatului Naţional de Beach volleyball, organizat la Cluj-Napoca, sub egida Federaţiei Române de Volei.


În competiţie s-au înscris 25 de echipe din Bucureşti, Constanţa, Oradea, Arad, Zalău, Câmpia Turzii şi Cluj-Napoca.

Primele 8 echipe din ţară ca punctaj obţinut în clasamentul Federaţiei Române de Volei au intrat direct în finală. Celelalte 17 echipe rămase au intrat în meciurile de calificare pentru a intra în etapa finală.


Pentru a crea plaja la standardele impuse de Federaţia Română de Volei au fost aduse pe platoul Sălii Sporturilor peste 150 de mc de nisip cu o granulaţie specială, potrivită jocului de volei pe nisip.

Turneul a fost organizat de compania Unishowroom sub egida Federaţiei Române de Volei, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj–Napoca şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Cluj şi postul de specialitate Digi Sport TV.


Sponsorii competitiei au fost: Unishowroom, ACI Cluj, Bilbor, Compexit, Casa Dumas, Maros Bike, Euroma Sport, Ancada, Iulius Mall, Farmec, Jolidon, Espada Media.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter