Sport

Victorie „de argint” pentru baschetbalistele Universităţii Cluj, la Galaţi

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj îşi păstrează "argintul", locul secund în Liga Naţională după ce a învins categoric miercuri seară, în deplasare, Phoenix Galaţi. Clujencele dispută sâmbătă la „Horia Demian” derby-ul cu Sepsi Sfântu-Gheorghe.

FOTO  Arhivă / Silviu Cristea FOTO Arhivă / Silviu Cristea

În meciul care a contat pentru etapa a 8-a din faza secundă a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Feminin elevele lui Dragan Petricevic nu au întâmpinat emoții şi s-au impus cu 84-56, într-un joc în care au cedat doar primul sfert, 15-17, după care şi le-au adjudecat pe celalalte trei:19-15, 25-11 şi 25-13.

Taneisha Harrison a fost principala marcatoare de la ”U” Cluj și cea mai bună jucătoare a meciului, cu 21 de puncte. Dajana Butulija și Andra Mandache au reuşit câte 19 puncte fiecare, în timp ce Nikki Dixon a încheiat cu 11 puncte pe tabelă. Au mai înscris Gabriela Irimia 5 puncte, Brittany Denson și Teodora Neagu câte 4. Au mai jucat Bianca Voica (1 punct), Marina Sfîrlea, Cristiana Cutaș și Naketia Swanier.


Pentru baschetbalistele clujence urmează derby-ul de pe teren propriu cu ACS Sepsi SIC, programat sâmbătă, 18 martie. Clujencele sunt în prezent pe locul 2 în clasamentul Ligii Naţionale feminine, cu 44 de puncte, la fel ca echipa CSM Târgovişte, dar fiind avantajată de rezultatele directe. Sepsi este lider detaşat cu 51 de puncte.

abonare newsletter