Sport

România, exclusă de la Cupa Mondială de rugby și amendată

Reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu suma de 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby, ca urmare a folosirii sportivului din Tonga, Sione Faka'osilea, în echipa naţională, deşi acesta era neeligibil.

FRR a anunţat la scurt timp după anunţul făcut de forul rugbystic internaţional că va contesta decizia.

Căpitanul naţionalei de rugby a României, Mihai Macovei, component al echipei franceze Colomiers, şi-a exprimat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, dezamăgirea faţă de excluderea reprezentativei ''Stejarilor'' de la Cupa Mondială din 2019 din Japonia, în urma deciziei de marţi adoptată de World Rugby.


''Astăzi rugby-ul românesc a pierdut tot! Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internaţională din faţa televizorului. E o lovitură mare pentru Rugby-ul Românesc, pentru toţi jucătorii României, pentru mulţi dintre noi era ultima Cupă Mondială. Păcat de lipsa de profesionalism a unora care ar fi trebuit să cunoască regulamentul ca şi pe Tatăl Nostru. Mulţumesc suporterilor pentru tot ce au făcut pentru echipa naţională! Sper că într-o zi România să ajungă acolo unde îi este locul!'', a scris Macovei.

 


„World Rugby a dat publicităţii astăzi deciziile Comisiei de Soluţionare a Disputelor desemnate de forul mondial să evalueze problemele apărute legate de calificarea la Cupa Mondială de Rugby 2019. Astfel, în ceea ce priveşte problemele de eligibilitate, România (un jucător), Spania (doi jucători) şi Belgia (cinci jucători) au fost considerate vinovate întrucât au folosit jucători neeligibili şi penalizate cu retragerea a câte cinci puncte pentru fiecare meci în care au fost folosiţi jucătorii, la care se adaugă sancţiuni financiare, suspendate pe o perioada de 5 ani. S-a hotărât de asemenea că rezultatul meciului dintre Belgia şi Spania să rămână neschimbat. Federaţia Română de Rugby nu este de acord cu decizia Comisiei de Soluţionare a Disputelor, ce stipulează aplicarea unor depunctări identice pentru toate ţările care au folosit sportivi neeligibili, indiferent de demersurile făcute sau de absenţa lor”, a anunţat FRR.

 

Etichete: romania
Ultimele Stiri
abonare newsletter