Sport
Alexandru Curescu trage un semnal de alarmă după plecarea de la Cluj: „Politicul se implică prea mult în sportul românesc”
Alex Curescu a fost pe banca tehnică a celor de la Universitatea Cluj în debutul sezonului 2020/2021, dar a fost demis după doar șase etape.
Universitatea Cluj și-a schimbat lotul în această vară și a avut un antrenor nou în persoana lui Alex Curescu. Tehnicianul român s-a întors în țară după 23 de ani în care a avut rezultate bune la mai multe echipe din Olanda.
Monitorulcj.ro a stat de vorbă cu Alex Curescu, cel care a tras un semnal de alarmă după aventura la Universitatea Cluj.
„Am ajuns la Cluj-Napoca prin intermediul unui impresar. Echipa avea nevoie de un antrenor și după o convorbire cu conducerea echipei am acceptat să preiau echipa. Eu am știut că în România se propune un proiect, dar nu este răbdare să se facă nimic. Am crezut că mentalitatea s-a schimbat în ultimii ani, dar din păcate așa a rămas. Eu cred că politicul se implică prea mult în sport. Nu e un lucru rău că se implică autoritățile locale în sport, dar din păcate în România cel care dă banul vrea să ia toate deciziile și cred că asta este cea mai mare problemă. Nu mă refer doar la Cluj, ci la tot sportul românesc.”, a declarat Alex Curescu.
„În momentul în care eu am ajuns la Cluj, lotul era deja făcut în proporție de 90%. Din păcate, am avut și multe probleme cu COVID-19 și ne-au lipsit jucătoare la primele turnee. Dar cum v-am zis, în România când se începe un proiect se vrea rezultatul ieri, nu astăzi sau mâine. Universitatea Cluj are jucătoare bune cu potențial foarte bun, dar problema mare a fost pregătirea făcută în vară. Regulile pentru respectarea COVID-19 ne-au îngreunat mult pregătire în condițiile în care noi am avut un lot nou în proporție de 75%. Nu am putut să facem meciuri amicale și așa e foarte greu să asamblezi o echipă nouă.”, a explicat antrenorul.
În opinia lui Alex Curescu, Universitatea Cluj se poate salva de la retrogradare dacă sunt aduse și jucătoare pentru faza defensivă.
„Lotul Universității Cluj arată foarte bine din punct de vedere ofensiv. Noi am avut multe probleme în apărare și la cum se joacă acum handbalul ai nevoie de o apărare foarte bună pentru a marca goluri ușoare pe contraatac. Din punctul meu de vedere, lotul Universității nu a arată bine pe faza defensivă, dar pe faza ofensivă echipa arată foarte bine. În apărare este o mare problemă, deoarece apărătoare de meserie este doar Chintoan în zona defensivă. Eu am cerut o jucătoare în centrul defensivei înainte să plec din Olanda, dar mi s-a spus să nu mă plâng și să lucrez cu ce am la dispoziție.”, a mărturisit fostul antrenor de la „U” Cluj.
Alexandru Curescu a plecat în 1997 în Olanda și a reușit performanțe importante în Țările de Jos. Reșițeanul a acceptat în această vară oferta venită din partea celor de la Universitatea Cluj, însă a plecat dezamăgit după ce conducerea i-a reziliat contractul după doar cinci meciuri jucate pe teren.
„Nu regret că m-am întors în România. Am avut avut șansa mai mulți oameni care m-au ajutat la revenire. Nu toți oamenii din România sunt răi. Plec cu regretul că nu am fost lăsat să continui acest proiect”, a încheiat antrenorul.