Sport

Încă un amical pentru „tricolori“

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/15_ziua/08 romania grecia.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După ce vineri au fost învinşi la Liege, 1-2 cu Belgia, „tricolorii“ vor întâlni astăzi Grecia.

România va întâlni astăzi Grecia, o echipă calificată la Euro 2012.

Meciul se va disputa în localitatea austriacă Altach, la cererea lui Victor Piţurcă, selecţionerul dorind să evite astfel eventuale înjurături din partea suporterilor români. Doi dintre fotbaliştii chemaţi pentru meciurile cu Belgia şi Grecia au părăsit cantonamentul echipei naţionale. Daniel Niculae a fost învoit de Piţurcă pentru a participa la botezul fetiţei sale, în timp ce Pleaşcă, accidentat la genunchiul stâng la debutul său ca tricolor, va fi supus unor investigaţii medicale, pentru a se putea stabili cu exactitate natura accidentării. Selecţionerul l-a chemat la lot pe dinamovistul Marius Niculae, care a ajuns ieri în cantonamentul României din Austria.


Selecţionerul reprezentativei Greciei, Fernando Santos, a declarat, luni, că meciul amical cu România este important pentru echipa sa în perspectiva Euro-2012 şi că îşi doreşte un rezultat pozitiv. „Meciul cu România are un rol important în planul nostru de pregătire pentru turneul final al Euro-2012. După ce am remizat cu Rusia (scor 1-1 – n.r.), vom încerca să corectăm anumite lucruri în jocul nostru şi totodată voi da posibilitatea şi altor jucători, unii dintre ei tineri, să evolueze. Legat de şirul de 17 meciuri fără înfrângere pot să spun că nu vânăm vreun record, dar reprezentăm Grecia şi vreau ca la final tabela să arate un rezultat pozitiv“, a spus tehnicianul portughez.

Se joacă la Altach


România şi Grecia s-au mai întâlnit de 29 de ori până la meciul din această seară. „Tricolorii“ au un palmares net favorabil, având 16 victorii, faţă de doar cinci ale grecilor, celelalte opt partide încheindu-se la egalitate.

România – Grecia se va disputa pe Cashpoint Arena din Altach, Austria, de la ora 21.30 şi va fi transmis în direct de TVR 1. Biletele pentru această partidă costă între 6 şi 12 euro (există locuri în picioare şi pe scaune), dar există şi bilete cu catering inclus, care costă 60 euro.


Returul barajelor

Pentru Euro 2012, competiţie ce se va disputa în vara anului următor în Polonia şi Ucraina, pe lângă ţările gazdă, prezente din oficiu, s-au mai calificat: Germania, Rusia, Italia, Franţa, Olanda, Grecia, Anglia, Danemarca, Suedia şi Spania. Ultimele patru echipe urmează să fie stabilite în urma a patru duble de baraj. Vineri a avut loc prima manşă, în care s-au înregistrat următoarele rezultate: Bosnia – Portugalia 0-0, Turcia – Croaţia 0-3, Cehia – Muntenegru 2-0 şi Estonia – Irlanda 0-4. Meciurile retur se vor disputa în această seară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter