Sport

Duel european pentru „U“ Mobitelco BT

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/06_ziua/08 baschet u mobitelco cluj - elan chalon franta _sc_ 011.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT va juca al doilea meci acasă din EuroChallenge Cup.

Campionii vor întâlni în această seară formația Antwerp Giants, în fața căreia au pierdut în deplasare.

 


Baschetbaliștii clujeni vor să facă o figură frumoasă în fața unei echipe puternice.

Campioana României, „U“ Mobiltelco BT, va juca în această seară cel de al cincilea meci european al sezonului. Clujenii au o victorie și trei înfrângeri, după ce în precendentele întâlniri s-au impus în deplasare la Enisey Krasnoyarsk dar au fost învinși în ambele manșe de Elan Chalon și în deplasare de Antwerp Giants. „Alb-negrii“ nu au șanse prea mari de a trece de faza grupelor, însă doresc să câștige cele două partide rămase, pentru a lăsa o bună impresie în competițiile europene.


Antwerp, surpriza grupei E

Vladimir Mijovic, un jucător recent adus sub comanda lui Marcel Țenter, dar care s-a acomodat repede și a avut evoluții bune pentru clujeni, este conștient că echipa sa are șanse mici să ajungă în faza următoare a competiției. „Cred ca Antwerp și Chalon vor merge mai departe din grupă. Noi deja am pierdut două meciuri cu Chalon. Nu mai avem mari șanse, dar vom lupta pentru fiecare meci. Cred că programul a fost foarte nefavorabil pentru noi, am jucat trei meciuri consecutive în deplasare. Dacă am fi început campania cu o victorie cu Chalon, am fi fost în continuare în luptă, având în vedere victoria importantă din Rusia. Grupa noastră este foarte puternică, celelalte sunt mult mai dezechilibrate“, a spus Mijovic. Sârbul mai crede că Antwerp este surpriza grupei E: „Pentru mine, Antwerp este o mare surpriză. Nu s-a vorbit niciodată despre ei ca fiind o mare echipă. Am jucat în Belgia și știu care sunt echipele mari, iar Antwerp nu era printre ele. Antwerp este cu siguranță cea mai bună echipă din grupa noastră“, a spus Mijovic, referitor la adversarul din această seară al campionilor României.


Morris: „Mai avem ceva șanse“

Americanul Tyler Morris este ceva mai optimist decât colegul său. „Mai avem ceva șanse să mergem mai departe, dar depindem de rezultatele celorlalte echipe. Toată lumea în afara echipei crede că nu mai avem nici o șansă, dar noi credem că trebuie să jucăm în continuare. Poate facem un meci mare și câștigăm cu Antwerp. Vrem să dăm tot, vom încerca să terminăm măcar pe locul 3 în grupă“, a spus Morris.


Meciul dintre „U“ Mobitelco BT și Antwerp Giants se va disputa astăzi, de la ora 19, la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Biletele costă 20 de lei în partea de jos a sălii și 10 lei în cea de sus. Partida va fi transmisă în direct de Sport.ro. Campionii României vor primi peste o săptămână și vizita celor de la Enysei Krasnoyarsk, pe care i-au învins în meciul tur din Rusia.

Grupa E, EuroChallenge Cup


Echipa                      V/Π      P

1. Antwerp Giants      3/1       7

2. Elan Chalon          3/1       7

3. Eny. Krasnoyarsk   1/3       5

4. „U“ Mobitelco        1/3       5

Ultimele Stiri
abonare newsletter